LA GRAN CITA DEL HEAVY I EL HARD ROCK

Metal del nord a Can Zam

El Rock Fest Barcelona va obrir la seva festa del rock dur amb un teatral King Diamond i celebrades actuacions de Blind Guardian, Michael Schenker i Kreator

fsendra34716197 barcelona  15 07 2016 rock fest  concierto de michael schenk160717125907

fsendra34716197 barcelona 15 07 2016 rock fest concierto de michael schenk160717125907 / FERRAN SENDRA

1
Es llegeix en minuts
Jordi Bianciotto
Jordi Bianciotto

Periodista

ver +

Estrena del tercer Rock Fest Bar-celona a tot drap, divendres a Can Zam, amb més de 20.000 persones atentes a un cartell que va mirar al centre i nord d’Europa, amb el danès King Diamond i els alemanys Blind Guardian, Michael Schenker i Kreator, que es van alternar als dos escenaris bessons, el Rock i el Fest. També en això és diferent aquest festival, aliè al domini de les marques.

King Diamond va culminar la jornada amb un teatral espectacle que va citar la seva antiga banda, Mercyful Fate, i va recórrer el seu disc Abigail (1987). Creus invertides, levita d’enterramorts, un actor amb aspecte de bruixa i un guió d’òpera metàl·lica amb dramàtiques inflexions, del lirisme acústic a l’speed obscurantista. Va lluir recuperat de l’infart del 2010 i va emetre els tons més aguts, seguit per la corista, la seva dona Livia Zita.

Notícies relacionades

EL FINAL DE LA HUMANITAT / Abans, power metal èpic i medievalista amb Blind Guardian, que va fondre el material de la seva última obra, Beyond the red mirror, amb clàssics com Bright eyes i un The bard’s song amb guitarra acústica folk, rumb a un marcial Valhalla. I el metal encara extrem, amb ascendent thrash, de Kreator, disposat sempre a anunciar la bona nova de l’aniquilació global, de Civilization collapse a un sufocant Pleasure to kill.

Entre tots dos, Michael Schenker, en forma i nostàlgic, mirant als primers temps del seu Group (Into the arena, On and on, Armed and ready) i als grans temes amb Scorpions (Coast to coast) i UFO (Doctor doctor, Rock bottom) amb gairebé la mateixa banda que el 1983-1984: Gary Barden (veu malmesa), Chris Glen (baix) i Ted McKenna (bateria), més Steve Mann (guitarrista-teclista). Ressons de vells dies de glòria.