DOL EN EL MÓN DE LA MÚSICA

Mor Lemmy Kilmister, líder de la banda Motörhead

El líder de la banda de heavy metal mor als 70 anys dos dies després de ser-li diagnosticat un càncer agressiu

Mor Lemmy Klimister, mític líder de la banda de heavy rock Motörhead. / FERRAN SENDRA / VÍDEO: ATLAS

1
Es llegeix en minuts

Ian 'Lemmy' Kilmister, vocalista, baixista i líder de la banda de heavy metal Motörhead, ha mort aquest dilluns als 70 anys, només dos dies després de ser-li diagnosticada una agressiva forma de càncer, segons ha informat el grup a la seva pàgina de Facebook.

"No hi ha una manera fàcil de dir això... el nostre gran i noble amic Lemmy ha mort avui després d'una curta batalla contra un càncer extremadament agressiu", explica la banda al seu comunicat. Detalla que Kilmister va ser informat de la seva malaltia el 26 de desembre i que va passar les seves últimes hores "a casa, envoltat de la seva família i jugant al seu videojoc favorit".

"No podem començar a mostrar la nostra commoció i tristesa, no hi ha paraules. Direm més els pròxims dies, però per ara, per favor, escolteu Motörhead molt alt, escolteu Hawkwind molt alt, escolteu la música de Lemmy molt alt", han afegit.

CELEBRAR LA VIDA

Així mateix, Motörhead ha reclamat als seguidors de la banda que "celebrin la vida com aquest encantador i increïble home la va celebrar", subratllant que "és exactament el que ell voldria".

Notícies relacionades

'Lemmy', que residia a Los Angeles, va formar part de la banda Hawkwind abans de fundar Motörhead el 1975, grup que va aconseguir els seus principals èxits en la següent dècada.

Motörhead acabava de treure un nou disc i tenia previst iniciar una gira que l'havia de portar a Barcelona al febrer.