crítica

Jersey Boys Clint Eastwood Una suau biografia musical

Jersey Boys Clint Eastwood    Una suau biografia musical_MEDIA_2

Jersey Boys Clint Eastwood Una suau biografia musical_MEDIA_2

1
Es llegeix en minuts
per QUIM CASAS

Sense haver fet mai un musical fins a Jersey Boys, Clint Eastwood és, juntament amb Jim Jarmusch, un dels cineastes nord-americans més musicals. Bird, sobre el saxofonista Charlie Parker; L'aventurer de mitjanit, al voltant d'un cantant de country tuberculós; Piano blues, el seu documental per a la sèrie The blues, o les nombroses bandes sonores d'ascendència jazzística, ho testifiquen.

Notícies relacionades

Ara, després de cancel·lar-se la seva versió d'Ha nascut una estrella amb Beyoncé, Eastwood ha emprès l'adaptació d'un musical de Broadway al voltant de Frankie Valli i els Four Seasons.  Però no hi ha coreografies ni músiques que sonen d'un lloc imaginari, sinó cançons en directe o sessions de gravació perquè és un biopic, gènere pel qual Eastwood sent una especial atracció (Bird, J. Edgar).

El resultat és estimable, tot i que no es tracta del millor treball del director en els últims anys. És tan suau a estones com les cançons entre doo woop i pop envellutat amb veu de falset de Valli. Tan concret com només ho ha sabut ser el cine clàssic nord-americà al tractar alguns dels seus mites i estrelles. Irònic i divertit també (impagable el paper de Christopher Walken com a gàngster bondadós) i lligat a la música popular com a forma de vida, encara que passi de puntetes per temes escabrosos i prefereixi la paleta de colors de Norman Rockwell i el gran somni americà.