El festival d'estiu de Barcelona

Salvador Brotons estrena un gran cant antibèl·lic

1
Es llegeix en minuts
M. C.
BARCELONA

La commovedora obra simfònica i coral de Karl Jenkins L'home armat. Una missa per la pau s'estrena aquesta nit al Teatre Grec. La Banda Municipal de Barcelona, dirigida pel seu titular, Salvador Brotons; la Coral Càrmina, que celebra el 40è aniversari, i cinc veus solistes -Beverly Green (contralt), Elisabet Pons (soprano), Inés Moraleda (mezzosoprano), Joan Baptista Mora (tenor) i Xavier Canela (baix)- oferiran aquest potent cant per la pau estrenat l'any 2000 al Royal Albert Hall de Londres.

Notícies relacionades

Des d'aleshores s'ha convertit en una de les obres simfonicocorals contemporànies més interpretades. «La música és molt directa i té molta força. Pot agradar tant a amants de la música clàssica com als que la desconeixen», diu Brotons.

AMB IMATGES / La pel·lícula que acompanya l'obra, amb imatges de totes els conflictes bèl·lics del segle XX, reforça la idea de la peça, concebuda com una missa laica espectacular amb passatges cantats en llatí, àrab, francès i anglès. «Impacta molt. Veient les imatges i escoltant la música arribes a odiar profundament qualsevol guerra», afegeix Brotons, satisfet amb l'èxit de públic de la banda municipal aquesta temporada. «Estic molt content. No nomésper l'augment de públic sinó perquè s'ha fet un gran progrés».