FOLK

Miquel Gil canta 'Per marcianes' al CAT

L'exmembre d'Al Tall publicarà el seu nou disc la tardor que ve

Miquel Gil.

Miquel Gil.

1
Es llegeix en minuts
JORDI BIANCIOTTO
BARCELONA

Entre les seves aventures amb Manel Camp, l'espectacleLo riu(amb Eliseo Parra i Lídia Pujol) i la seva agenda d'actuacions en solitari, fa quatre anys que Miquel Gil no publica un disc a nom seu. El seu nou treball,Per marcianes, ha dilatat el seu procés de confecció i no sortirà fins a la tardor, però el cantant valencià rodarà avui el seu contingut al Centre Artesà Tradicionàrius, dins el cicleMaig folk al CAT.

AEixos(2007), l'exmembre d'Al Tall va ampliar el seu horitzó amb traços llatins i jazzístics, reforçats per additius com el tres cubà de Raúl Rodríguez i el piano de Camp. Ara,Per marcianess'anuncia com un retorn a les arrels folk sense perdre de vista l'heterodòxia.

Notícies relacionades

DESCONSTRUCCIÓ/ A la xarxa ja s'han difós quatre cançons noves, que apunten cap a una nova desconstrucció del codi tradicional valencià amb parentius íntims amb el flamenc i altres fonts mediterrànies. El cantant i compositor de Catarroja

-el seu emblemàticOrgàniccompleix ara 10 anys- fon aquest substrat popular amb textos d'Enric Casasses i Vicent Andrés Estellés. Avui desplegarà aquest material acompanyat per quatre músics.