EL GP DE MOTEGI

Márquez continua brillant, al Japó, en el seu retorn a Moto GP

  • El campió de Cervera va estar sempre entre els primers en l’únic entrenament de la primera jornada de Motegi

  • Miller i Bagnaia, tots dos amb la poderosa Ducati, van acabar liderant una graella que, demà, s’enfrontarà a la pluja

Márquez continua brillant, al Japó, en el seu retorn a Moto GP

ALEJANDRO CERESUELA

3
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

No és un gran premi qualsevol. És un gran premi massa curiós i important com per considerar-lo un gran premi normal. El Gran Premi del Japó, que ha arrencat avui en el circuit de Motegi, propietat d’ Honda, es disputa sota unes circumstàncies massa especials com per no tenir-les en compte.

El Mundial de Moto GP són al puny a falta de cinc curses i 125 punts en disputa. Fabio Quartararo (Yamaha), ‘Pecco’ Bagnaia (Ducati) i Aleix Espargaró (Aprilia), sense tenir, de moment, en compte el rebel Enea Bastianini (Ducati), viuen posats en 17 punts. Fa tres anys que no es visita el Japó. Les motos no tenen res a veure amb l’última visita. La seva tecnologia i l’evolució dels pneumàtics ho canvia tot. I, a sobre, la pressa del trasllat (tot un èxit de logística) ha reduït la jornada de divendres a un únic entrenament, per la qual cosa les presses s’acumulen.

Arriba la pluja

I, pitjor encara, demà plou (o això diu l’home del temps japonès, sempre preciós, com tot el que té) i, potser, fins i tot diumenge, per tant, pot ser que ni tan sols guanyi el millor o el més veloç, sinó el que millor piloti en aigua que, de moment, en el primer i únic assaig d’avui ha coincidit en nom i moto: l’australià Jack Miller (Ducati, 1.44.509).

Els entrenaments d’avui han sigut d’autèntic vertigen en els últims deu minuts i els 10 que han aconseguit posar-se en la Q2 (si demà es compleix la climatologia, ells estaran ja classificats per a la tanda que decideix la graella) estan separats només per 0.288 segons, que marca Maverick Viñales, que va mostrar la seva alegria «perquè, per fi, les mil·lèsimes cauen al meu costat, ja que he superat a Zarco per una mil·lèsima, el seu 289 contra el meu 288, i soc dins de la Q2». La llista, liderada, és clar, per dos Ducati, la de Miller i la de ‘Pecco’ Bagnaia, té els altres dos contendents pel títol, el ‘Diablo’ i el veterà Aleix Espargaró en tercera i quarta posició, a tan sols ¡atents a la dada! a 49 i 68 mil·lèsimes de segon de l’australià de Ducati, és a dir, res, zero, ni un buf.

El braç d’MM93

Però és que, immediatament després, en sisena posició, ben enganxat al jove Luca Marini (Ducati), el germà de Valentino Rossi, hi ha Marc Márquez (Honda, 1.44.656), que ha fet uns entrenaments esplèndids, molt, molt, competitius després de ni tan sols poder fer una volta al GP d’Aragó, després que Quartararo l’envestís i Takaaki Nakagami xoqués amb ell en plena recta.

No s’ha d’oblidar que ahir, en la conferència de premsa, Márquez va reconèixer que a Motegi podia patir. «Estic convençut que aquí patiré i tindré un gran estrès per al braç dret, perquè hi ha molts punts de frenada (punts de frenada llarga, punts de frenada forta), i corbes a la dreta, així que hauré de gestionar bé la situació, i la meva condició física. A l’Aragó, vaig dir que potser diumenge no seria un problema; potser, a Motegi, sí, però ho entendré de seguida quan faci l’FP1». I l’FP1 acaba amb Márquez en sisena posició.

David Muñoz, brillant

Notícies relacionades

En la categoria de Moto3, el més ràpid va ser el brasiler Diogo Moreira (KTM, 1.57.252), seguit del veterà pilot italià Dennis Foggia (Honda), molt irregular aquesta temporada i que gairebé ja ha perdut el tren del títol, mentrestant, de nou, en un circuit que trepitja per primera vegada, als 16 anys, el sevillà David Muñoz (KTM) va tornar a demostrar el seu tremend potencial a l’aconseguir el quart millor temps, per davant del líder i gran favorit a guanyar el títol, Izan Guevara, que va acabar setè.

A Moto 2, Augusto Fernández (Kalex, 1.50.493), derrotat a Motorland per un fabulós Pedro Acosta, el seu company d’equip al Red Bull Ajo, ha dominat l’únic assaig del dia, en el qual el ‘tiburón de Mazarrón’, tercer, va demostrar haver oblidat ja, malgrat la presència del clau al seu fèmur esquerre, la seva lesió. També s’ha de destacar el brillant setè lloc d’Alonso López (Boscoscuro), una altra de les sorpreses de la temporada.

Temes:

Motos