MUNDIAL DE MOTOGP

Márquez continua sumant rècords amb el seu 'pole' a Tailàndia

El tetracampió de MotoGP és el primer pilot que aconsegueix liderar la graella, havent hagut de passar per l'assaig previ a la 'pole' que disputen els més lents

Rossi, segon, a només 11 mil·lèsimes de Márquez, va mostrar la seva satisfacció per la recuperació de Yamaha, que té Viñales quart amb aspiracions de guanyar

rozas45355826 buriram  tailandia  6 octubre 2018 marc m rquez  foto  aleja181006103535

rozas45355826 buriram tailandia 6 octubre 2018 marc m rquez foto aleja181006103535 / Alejandro Ceresuela

3
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

Doncs sí, tot i que difícil, per no dir gairebéimpossible, Marc Márquez (Honda) continua acaparant i aconseguint rècords en la categoria de MotoGP. Als que ja posseïa, que són gairebé tots, n’ha afegit avui un altre, certament curiós però molt significatiu, i és que ja és el primer pilot de la història que aconsegueix la ‘pole position’ venint de la qualificació prèvia, és a dir, havent de superar primer la selecció dels menys ràpids per poder accedir, finalment, a la definitiva Q1 on hi ha els deu més veloços del cap de setmana.

Márquez, que en l’assaig d’avui al matí ha tingut un problema amb la seva primera moto i, posteriorment, ha patit la  caiguda núm. 17 de la temporada (ja és el pilot de la categoria ‘reina’ que més ha caigut, per davant del seu company de marca, el britànic Cal Crutchlow), no ha pogut evitar caure al pou de la Q2 i, per tant, haver de passar el tall. No deixa de ser també curiós que, en aquest assaig previ, Márquez aconseguís millor crono (1.30.031 minuts) que el temps que li donaria la ‘pole’ al final: 1.30.088

Bon ritme per a la carrera 

“Bé, al final m’ha vingut fins i tot bé haver de passar per la Q2, tot i que hagués preferit estalviar-me aquest tràngol”, va assenyalar Márquez, que va assegurar estar llest per a la carrera de demà (recordin, 09.00 hores del matí, Movistar MotoGP TV) i tenir “molt bones vibracions, ja que tenim un bon ritme tot i que encara ens queden algunes cosetes per polir per tenir la moto ideal”.

La sorpresa de la jornada, al marge del’adeu definitiu per lesió del tricampió mallorquí Jorge Lorenzo (Ducati), que prefereix recuperar-se de cara al GP del Japó, d’aquí a quinze dies a Motegi, ha sigut el fantàstic paper, de nou, de les Yamaha, que sumen 23 grans premis sense guanyar, gairebé dos anys. Valentino Rossi ha sigut segon, a només 11 mil·lèsimes de Márquez, i Maverick Viñales, que també aspirava a la ‘pole’, ha acabat quart.

“M’ha faltat poc, molt poquet, però estic molt content”, va dir Rossi al micròfon d’Izaskun Ruiz, a Movistar MotoGP TV. “Estem contents, molt contents, però aquestes bones sensacions i cronos s’han de ratificar a la carrera, que és quan patim més. Estar aquí, a primera fila, ja és un gran assoliment”.

El temor de Dovizioso

Notícies relacionades

Una Honda en ‘pole’ (la núm. 78 total de Márquez, també rècord, sí), una Yamaha en segona posició i una Ducati, la del subcampió del món Andrea Dovizioso, a tercera plaça. “No sé que passarà a carrera. Crec que ningú ho pot saber, ja que la calor i, sobretot, la degradació dels pneumàtics, són tota una incògnita. Jo em trobo bé, però dependrà del ritme de carrera”.

La segona fila la integraran Viñales, Cal Crutchlow (Honda) i Andrea Iannone (Suzuki), mentre que Dani Pedrosa (Honda, setè, a 0.370 segons de Márquez), líder en els assajos de febrer que es van fer a Buriram, liderarà la tercera fila.

Lorenzo decideix no córrer a Tailàndia

<span style="font-size: 1.6rem;">El <strong>mallorquí Jorge Lorenzo (Ducati Desmosedici GP18)</strong> ha confirmat avui, poc abans que comencessin els últims entrenaments del<strong> GP de Tailàndia</strong>, que causaria baixa perquè, després de l’aparatosíssima caiguda d’ahir, al circuit de Buriram, se li ha descobert una fissura de radi al braç esquerre, que, sumades a les fractures que ja tenia al peu dret i, malgrat que els doctors del Mundial li autoritzaven a córrer, ha preferit recuperar i tornar a la competició, d’aquí a quinze dies, a Motegi (Japó). “Aquí seria massa risc intentar córrer”, va comentar el tricampió mallorquí.</span>

Temes:

Marc Márquez