GP DE SAN MARINO DE MOTOGP

Rossi es nega a fer les paus amb Márquez

El tetracampió català li ha ofert la mà, en la conferència de premsa d'avui a Misano, i el 'Doctor' l'ha rebutjat

"No tinc problemes, estic bé, soc líder, soc feliç, correré per guanyar i ja vaig demanar perdó a l'Argentina pel meu error", diu Marc

rossi-es-la-carrera-ms-especial-del-ao / periodico

6
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

La notícia és queValentino Rossi (Yamaha)continua sense voler fer les paus ambMarc Márquez (Honda). La notícia és que el tetracampió català continua guanyant carreres, sumant podis i liderant el Mundial de MotoGP, amb 59 punts (més de dues victòries de diferència, 50 punts) sobre el segon de la general, que no és cap altre que el nou vegades campió del món, que fa nou anys que no repeteix títol. La notícia és que tres vegades en els últims 15 dies, Márquez, que ja va demanar perdó i li va ser rebutjat després del seu error a l’Argentina, on va ser massa agressiu i va fer caure el ‘Doctor’, ha expressat el seu desig de segellar les paus públicament i oblidar el que va passar. Però Rossi no vol i punt.

Avui, en la conferència de premsa del Gran Premi de San Marino, que es corre aquest cap de setmana al circuit de Misano Adriatico Marco Simoncelli,a 12 quilòmetres de l’‘imperi Rossi’, de la casa de ‘Vale’ a Tavullia, Márquez li va oferir, per primera vegada en públic, la mà a Rossi i el campió italià li va fer el lleig de no agafar-l’hi, i va afegir: “No fa falta estrènyer la mà per fer les paus”. Però l’hi va dir de tal manera que, en efecte, es va veure que mai més recollirà aquest guant, cosa que va deixar bastant aturat el tetracampió català que, fa 15 dies, en declaracions a Sky Italia TV ja va dir que no esperava que Rossi el tornés a convidar al seu ranxo per córrer amb ell i, fa 48 hores, va repetir, a la sortida de l’audiència amb el papa Francesc, aTV8 d’Itàlia, va repetir que li encantaria fer les paus amb Valentino.

"Ja ho heu vist, no ha pogut ser", sembla dir Márquez després del rebuig de Rossi. / ALEJANDRO CERESUELA

Márquez ha tingut avui el gest amb Rossi, assegut a la seva esquerra, com a resposta a una pregunta de si li agradaria reconciliar-se amb l’italià. Li agradaria tant, va venir a expressar el tetracampió català, que, de forma espontània, li va estendre la mà dreta i Rossi l’hi va negar, amb cara de pocs amics.

Reacció immediata

“Quan m’ho has preguntat”, li ha dit a l’enviat especial del diari ‘As’, “m’he animat però, bé, ja ho veieu, no m’ha volgut estrènyer la mà. No passa res, tot continua igual. No hi ha hagut manera que féssim les paus en públic. La vida segueix”, va ser la primera explicació de Márquez ja davant del grupet d’enviats especials del mitjans espanyols.

“Jo no tinc cap problema amb ell. Vaig cometre un error, vaig assumir la meva culpa, vaig demanar disculpes a l’acabar la carrera de l’Argentina, se’m van negar i punt. Estic content, soc feliç, soc el campió, soc líder del Mundial, la vida em va bé i, en el seu moment, ja vaig assumir la meva culpa”, va continuar explicant Márquez, que va recordar que arriba a Misano, el ‘jardí de Rossi’, on l’afició el va xiular, l’any passat, quan va guanyar, com a líder del Mundial i amb un bon grapat de punts sobre els seus perseguidors. “Tot va bé, estem pilotant molt bé, som competitius en tots els circuits, així que calma i tranquil·litat.

"Crec que el gest del Marc ha estat inspirat pel Papa. És com la pel·lícula 'The Blues Brothers', quan entren a l’església, veuen un raig de sol i diuen 'he vist la llum’"

Valentino Rossi

Pilot oficial de l’equip Movistar Yamaha

Sobre la possibilitat de tornar a competir, a pilotar, a enfrontar-se a Rossi amb el públic en contra, Márquez va dir: “Tot això em motiva encara més”. “L’any passat, en efecte, la gent em va xiular, però jo vaig acabar guanyant i vaig sortir líder d’aquí. Aquest any tot és diferent, vam arribar com a líders, amb un important avantatge, i, per tant, el que cal fer, crec, és continuar atacant perquè és la millor manera de defensar el lideratge. He de tenir paciència i de continuar traient el millor de mi. Preparar-me per al podi i, si es pot guanyar, guanyar. Si podem augmentar, tot i que només sigui tres punts, l’avantatge sobre el segon, meravellós”.

Quan li han preguntat sobre si no li va estranyar no veure Valentino Rossi en l’audiència de MotoGP al Vaticà, Márquez va dir: “No ho sé, no sé per què no hi era, sé que estava convocat, però no hi va voler anar. Ell, com tots, és lliure d’escollir els esdeveniments als quals va. La veritat és que em va semblar una oportunitat única de viure un moment irrepetible, segur. Va ser tot molt agradable, entranyable i bonic. Elpapa Francescsabia molt de MotoGP, ens coneixia a tots i va tenir amb tots nosaltres un tracte fantàstic”.

La ironia de Rossi

Quan se li va preguntar si era creient i, fins i tot, per si la pregunta li era enutjosa se li va dir que si no volia respondre, no respongués. Márquez, amb la seva simpatia habitual i el seu etern somriure, va dir: “Sí, sí, respondré. Creient, creient...diguem que, com molts de nosaltres ¿oi?, demano coses. Tampoc soc gaire extremista en això. La meva àvia sempre m’ho va inculcar i, sí, solc demanar coses”.

Quan han preguntat a Rossi sobre el seu gest, el ‘Doctor’ va ironitzar, tècnica molt habitual en ell, amb la possibilitat que la visita al papa Francesc hagués transformat Marc Márquez o li hagués obert els ulls. “No ho sé, potser ha sigut el Papa el que li ha fet fer aquest gest. Potser li ha passat com als germans de la pel·lícula ‘The Blues Brothers’, una de les meves favorites, quan entren a l’església i mentre sona la música i veuen un raig de sol, criden ‘he vist la llum’. Potser, sí. Per a mi, repeteixo, això de fer les paus no és tan important. Puc viure sense estrènyer les mans. El més important és comportar-se amb professionalitat a la pista”.

Lorenzo critica Rossi i Márquez

Notícies relacionades

Abans que abandonés la sala de premsa del circuit de Misano-Adriatico, també se li ha preguntat al tricampió mallorquí Jorge Lorenzo (Ducati) com va veure l’incident. “Jo crec, però és la meva opinió molt personal, que tots dos s’equivoquen. El Valentino perquè hauria de donar-li la mà al Marc i acabar amb l’assumpte. No ho sé, sembla una baralla de nens petits. I el Valentino també s’equivoca perquè ha tornat a perdre una excel·lent oportunitat per dir-li als seus aficionats que no han de xiular els altres pilots, que no han fet res per merèixer aquests xiulets”.

Respecte a Márquez, Lorenzo va dir que “el seu error és donar-li massa importància a tot el que es refereix al Valentino. Em fa la sensació que al Marc l’afecta molt tot el que faci el Valentino i hauria de passar de tot el que faci o digui Rossi. ¿No el vol saludar?, d’acord, doncs que no el saludi. Que passi de tot, que segueixi el seu camí. I punt”.