GUANYADORA A IMOLA

Ana Carrasco, primera dona que lidera un Mundial de motociclisme

La pilot de Kawasaki, de 21 anys, mana al Campionat de Supersport300 de la FIM amb la seva Kawasaki

rozas43323987 victoria de ana carrasco en imola y l der del campeonato180514102143

2
Emilio Pérez de Rozas

La pilot espanyola Ana Carrasco, de 21 anys, va aconseguir ahir la victòria al circuit d’Imola, va firmar el seu segon triomf, després del que va aconseguir, la temporada passada, a Portugal, es col·loca líder del Campionat del Món de Supersport300 de motociclisme i esdevé la primera dona que aconsegueix liderar un mundial organitzat per la Federació Internacional de Motociclisme (FIM).

Carrasco va guanyar de forma incontestable davant del seu compatriota Borja Sánchez (ETG Racing) i l’italià Kevin Sabatucci (PROGP Racing) en una accidentada carrera en què hi va haver fins a tretze 13 caigudes.

Garric (DS Junior Team) va partir des de la ‘pole position’, després d’haver dominat tots els entrenaments lliures del cap de setmana i es va convertir, també dissabte, en la primera dona que liderava una graella de sortida. La pilot murciana no va donar opció als rivals en tot el cap de setmana.

Líder del Mundial

Després de la victòria d’aquest diumenge a Imola, Ana Carrasco és la nova líder de la classificació general amb 48 punts, davant de Luca Grunwald (Alemanya, Freudenberg KTM), amb 45 punts, i Scott Deroue (Holanda, Motoport Kawasaki), amb 36. La pròxima cita del Campionat del Món serà en el circuit britànic Donington Park, del 25 al 27 de maig

Carrasco va fer una carrera perfecta i només li va faltar un detall per obtenir el ‘grand chelem’: la volta ràpida. Curiosament, l’hi va arrabassar una altra dona, la seva amiga María Herrera.

Ana Carrasco i la seva Kawasaki creuen la meta d’Imola (Itàlia) com a guanyadores. / DS JUNIOR TEAM

Carrasco va defensar a la perfecció la ‘pole’ i va aguantar la primera plaça en l’angle inicial. Es va mantenir en la posició de privilegi tota la prova. La seva victòria només va córrer perill quan se li van apropar Robert Schotman i Manu González, àlies ‘ManuGas’. Els tenia a menys d’un segon quan l’holandès va caure i l’espanyol no va poder esquivar-lo.

Felicitat completa

"Estic molt contenta, la Kawasaki Ninja 400 ha anat molt bé. El DS Kawasaki Junior Team ha fet un treball formidable durant tot el cap de setmana. He aconseguit la ‘pole’, he guanyat la cursa i me’n vaig d’Imola com a líder del campionat. És gairebé impossible fer un cap de setmana millor. Ara és temps de pensar en la cursa següent i arribar preparada al 100% per a Donington Park. L’any passat vaig rodar més fort a Donington que a Imola, així que tinc moltes expectatives posades en la pròxima cita”, va comentar l’espanyola, que, des que va guanyar, l’any passat, a Portugal, té com a objectiu prioritari aconseguir el Mundial de Supersport300.