CAMPANYA DE SENSIBILITZACIÓ

Márquez protagonitza un emotiu espot contra l'Alzheimer

El campió de MotoGP conversa amb el seu avi Ramon sobre les dificultats de perdre la memòria en un anunci de la Fundació Pasqual Maragall

El campió i el seu avi Ramon recorden els èxits del pilot en l’espot de la Fundació Pasqual Maragall. / YOUTUBE

1
Es llegeix en minuts
EMILIO PÉREZ DE ROZAS / BARCELONA

¿Es podrà parar algun dia la malaltia d'Alzheimer? ¿Quan podrem prevenir-la? ¿Aconseguirem un fàrmac que freni l'aparició dels símptomes? Per donar resposta a aquestes i moltes altres preguntes, la Fundació Pasqual Maragall ha posat en marxa una campanya de sensibilització protagonitzada pel pilot català Marc Márquez, tetracampió del món de motociclisme i bicampió de MotoGP, que mostra el seu costat més solidari i tendre en un emotiu espot en companyia del seu avi Ramon, el seu fan més entusiasta.

La campanya, que s'ha presentat aquest dimarts amb la presència del doctor Jordi Camí, director general de la Fundació Pasqual Maragall, i del mateix Márquez, intenta acostar encara més a la població una malaltia tremenda, destructiva, que actualment afecta entre 500.000 i 800.000 persones a tot Espanya, encara que es calcula que aquesta xifra podria arribar a triplicar-se en els pròxims 30 anys.

Notícies relacionades

Les últimes investigacions han evidenciat que l'Alzheimer s'inicia entre 15 i 20 anys abans de l'aparició dels primers símptomes, per la qual cosa si aquests s'endarrerissin només cinc anys el nombre de persones malaltes es reduiria gairebé a la meitat. És en aquesta línia en què la fundació de l'expresident de la Generalitat està desenvolupant un estudi líder a nivell mundial que té per objectiu entendre la fase que precedeix a l'inici de la malaltia per desenvolupar estratègies de prevenció que endarrereixin o frenin la seva aparició.

En l'anunci, Márquez recorda amb el seu avi Ramon alguns dels moments de la seva trajectòria i, sobretot, la gran sort que té de tenir la memòria fresca per repassar, de tant en tant, amb el seu nét les seves millors carreres. Ramón, que no es perd ni una sola prova dels seus néts, tant del Marc com de l'Álex, que l'any passat es va proclamar brillant campió del món de Moto3 i ara competeix en la dura categoria de Moto2, s'aixeca fins i tot a altes hores de la matinada per seure al seu sofà preferit ("¡si aquest sofà parlés, Déu meu les coses que podria explicar!", sol dir l'avi Márquez) per veure els grans premis d'Àsia, Austràlia i els Estats Units.

Temes:

Marc Márquez