EL GP DE QATAR DE MOTOCICLISME

Lorenzo s'exhibeix en la nit qatariana

Un motivat Rossi i un prodigiós Márquez acompanyen el tetracampió mallorquí al podi de Doha

Lorenzo fa un cavallet triomfal.

Lorenzo fa un cavallet triomfal. / KAMRAN JEBREILI (AP)

2
Es llegeix en minuts
EMILIO PÉREZ DE ROZAS (Doha (Enviat especial)

Jorge Lorenzo (Yamaha) ha repetit aquesta nit, en pla dominador, en pla martell, el domini exercit l'any passat en aquest mateix traçat nocturn. Llavors va aconseguir dissabte la'pole position' i, l'endemà, la victòria amb què va començar a enfilar el seu segon títol mundial deMotoGP, el que no havia aconseguit mai un pilot espanyol. Aquest diumenge, aLosail, Lorenzo no s'ha deixat intimidar pel seu nou company, el mític Valentino Rossi, ni per la parella d'Honda,Dani Pedrosa iMarc Márquez, el rànquing del qual pot començar a canviar a partir d'avui.

El tetracampió mallorquí s'ha posat davant des que s'ha apagat el semàfor vermell i ha corregut una darrere l'altra les 22 voltes a un ritme sempre constant d'un minut i 56 segons. Els altres haurien pogut igualar-lo en alguna volta, però mai en la majoria com va fer el líder de Yamaha.

Mala sortida

Darrere, més o menys, ha passat el que es preveia. Després d'unamala sortida (arrencava en sisena plaça), Márquez ha atrapat de seguida els del davant i, després de superar de forma espectacular el britànicCal Cruchlow (Yamaha), revelació de la pretemporada amb una moto 'satèl·lit' i gran sorpresa dels assajos deDoha, se n'ha anat a buscar el seu company Pedrosa, a qui ha intentat superar un parell de vegades i al qual, finalment, ha deixat enrere a falta de només sis voltes. A partir de llavors, el pupil d'Alberto Puig ha estat pastura d'un prodigiós i motivat Rossi, que arribant des del darrere s'ha convertit en el protagonista de les cinc últimes voltes.

Rossi, que s'havia embolicat, i molt, durant la primera part de la carrera, ha anat agafant ritme i demostrant que, efectivament, està en condicions de disputar-li el títol a un impressionant Lorenzo i a la parella d'Honda. Primer, amb un interior d'esquerra perfecte ha deixat enrere Pedrosa i se n'ha anat a buscar un brillant i agressiu Márquez, a qui ha superat a falta de quatre voltes en un altre interior, aquesta vegada en un revolt de dretes, amb molta agressivitat.

'El Doctor' ressuscita

Notícies relacionades

Però Márquez no es rendeix mai i ha presentat batalla al'Doctor', fins i tot fent el que sembla impossible en el motociclisme actual: superar un rival per fora, amb la traçada més llarga. Doncs això i més, molt més, ha fet Márquez a falta de dues voltes per a la conclusió al final de recta de Doha. L'ídol de Cervera i un dels candidats a 'Català de l'Any' ha estat, finalment, superat per Rossi, que ha entrat segon, al davant del 'rookie' d'Honda, tots dos tres segons al davant d'un conformista Pedrosa, el gran derrotat d'aquesta primera cita.

Amb aquesta victòria, la número 45 del seu extraordinari palmarès, Lorenzo ja suma 99 podis i atrapa, amb aquestes 45 victòries, Pedrosa,Casey Stoner i el mític pilot britànicJim Redman.