MWC

Nokia llança de nou el 8110 amb 4G però sense WhatsApp

La nova versió de l'icònic telèfon de Matrix es vendrà en groc i negre

1
Es llegeix en minuts
Carmen Jané

Nokia presenta aquest MWC cinc nous mòbils, gairebé tots amb Android, entre ells l'en un altre temps icònic 8110, un extensible amb tapa que cobria el teclat. La nova aposta retro de Nokia sortirà en negre, com el que sortia a la pel·lículaMatrixi en groc, cosa que el converteix en el que la premsa italiana anomena elbananone, pel seu estrident color.

Tindrà connexió 4G i es vendrà per 79 euros, però no podrà descarregar WhatsApp perquè no va amb Android sinó amb Kai, un sistema operatiu mínim que admet Facebook però poc més.

La marca finlandesa, ara en mans d'antics executius de la companyia d'abans que la comprés Microsoft, està tornant al mercat amb noves versions dels seus antics mòbils i amb una aliança privilegiada amb Google -han explicat- per a AndroidOne, el pack de serveis mòbils amb les últimes versions de Google Assistant, Mapes i càmera dual, que fins ara només incorporava Xiaomi.

Notícies relacionades

Amb AndroidOne, Nokia presenta el NokiaOne, un Android bàsic amb carcasses intercanviables, que sortirà per 85 euros i el Nokia 6, un mòbil que sortirà al mercat a uns 275 euros i que té reconeixement de cares per desbloquejar la pantalla amb la cara, com fa l'iPhoneX (des de 1.159 euros), càmera Zeiss i Google Assistant.

També en gamma alta, la companyia llança el Nokia 8 Sirocco, amb pantalla que envolta els laterals, i el Nokia 7 Plus, amb càmera que capta imatges fins i tot amb poca llum. Aquest tindrà també Imagine Suite, unsoftwareque presenta els controls de la càmera en cercles i que fa molt més intuïtiva la seva aplicació. El Nokia 8 costarà 745 euros, i el Nokia 7 plus, 399 euros.

The new Nokia 8110 is displayed during the Mobile World Congress in Barcelona, Spain February 25, 2018. REUTERS/Yves Herman

The new Nokia 8110 is displayed during the Mobile World Congress in Barcelona, Spain February 25, 2018. REUTERS/Yves Herman / YVES HERMAN (REUTERS)