Patrocina:

Destacar a qualsevol preu

Mòbils de totes les gammes, teclats plegables, tauletes submergibles i fins i tot mobles amb bases de càrrega sense fil es mostren a la fira - El cotxe connectat també suma novetats

Josep Maria Berengueras destaca novetats del Mobile World Congress. / MÒNICA TUDELA

2
Es llegeix en minuts
JOSEP M. BERENGUERAS / L'HOSPITALET DE LLOBREGAT

Al Mobile World Congress (MWC) de Barcelona no és fàcil destacar, i encara menys quan tens les firmes més poderoses del món a només unes metres de distància. Allò que per a una empresa és el llançament més important de l'any, per als assistents a la fira pot passar desapercebut pel gran volum d'objectes que es mostren. Per això, música, ballarins o pantalles gegants poden servir per aconseguir l'atenció dels congressistes i, de passada, descobrir els dispositius portables, mòbils i tauletes que es mostren.

Microsoft i Sony obrien foc  ahir a primera hora amb presentacions multitudinàries. El que pocs van pensar és que els dos estands estan l'un al davant de l'altre, i la coincidència dels 15 minuts finals de la presentació de Microsoft amb la de Sony suposaria una guerra d'equips de so poques vegades vista a l'MWC.

S'esperava que Microsoft anunciés nous mòbils de gamma alta, però en la seva conferència va preferir desvelar un terminal de gamma mitjana, el Lumia 640, que arriba en dues mides i que serà actualitzable a Windows 10. Per un costat, la versió normal tindrà una pantalla de 5 polzades, processador de quatre nuclis i càmera de 8 megapíxels. En canvi, la versió 640 XL creixerà fins a les 5,7 polzades amb una càmera de 13 megapíxels.

El vicepresident de mòbils de la firma, Stephen Elop, va anunciar algunes noves funcionalitats de Windows 10, i també un teclat portàtil bluetooth de baix pes doblable. Costarà uns 90 euros.

A l'altre costat del passadís, Sony va sortir al pas dels comentaris d'un possible tancament de la divisió i assegurava que «els mòbils segueixen sent una part important del grup Sony». La companyia va presentar a la cita amb la tecnologia la tauleta Z4, «la tauleta més fina del món» (6.1 mil·límetres), que compta amb una pantalla de 10,1 polzades i una resolució 2K (dues vegades alta definició), a més d'una bateria de 6.000 mAh.

La firma també va donar a conèixer el mòbil Xperia M4 Aqua, un terminal de gamma mitjana amb pantalla de 5 polzades, memòria de 8 GB i càmera de 13 megapíxels. A més, com el seu nom indica, el mòbil serà resistent a l'aigua.

LG va mostrar també per primera vegada el rellotge intel·ligent LG Watch Urbane, un rellotge amb aspecte tradicional i pantalla d'1,3 polzades de diàmetre. L'objecte, a més de poder sincronitzar-se amb el telèfon mòbil per rebre trucades, missatges i notificacions, presenta un mode walkie-talkie, per enviar missatges de veu només prement un botó.

Cotxe connectat

Notícies relacionades

També hi va haver novetats pel que fa a cotxe connectat: Samsung i Seat van firmar un acord de col·laboració per desenvolupar solucions tecnològiques que permetin una connectivitat total de tots els models de la gamma de la companyia d'automòbils. De fet, llançaran una nova versió d'un cotxe Seat equipada per mantenir el conductor sempre connectat.

I un altre sector on també hi va haver novetats és el dels mobles. Ikea va anunciar en el marc de l'MWC que a partir del mes d'abril d'aquest mateix any estaran disponibles tauletes de nit, llums i escriptoris que integraran carregadors sense fil per a mòbils i tauletes. Ara només falta que els fabricants incorporin als mòbils les bateries compatibles amb la càrrega sense fil.