Innovació

Wavee: Xarxes socials a mida per a les empreses

La 'start-up' barcelonina tancarà aquest juny el seu primer gran projecte, amb la Universitat de Barcelona (UB)

marc-torras

marc-torras / JOAN CORTADELLAS

2
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto

La ‘start-up’Waveetancarà aquest juny el seu primer gran projecte des de la seva presentació oficial el 2017 amb laUniversitat de Barcelona(UB), per a la qual ha elaborat una xarxa social corporativa mitjançant la qual alumnes, professors i personal administratiu poden intercanviar informació i continguts. Des de la microempresa barcelonina esperen que aquest 2019 sigui el primer any en què puguin presentar uns resultats consolidats, amb una previsió de facturació de 200.000 euros.

Wavee ofereix un programari per a entitats o empreses destinat a millorar la seva organització i comunicació interna, així com a proporcionar a les direccions una nombrosa base de dades pròpia dels seus usuaris. Aquesta proposta està pensada perquè les corporacions millorin els fluxos d’informació i proporcionin al personal eines adaptades a les seves necessitats, a més de poder llançar, per exemple, publicitat específica per a les seves audiències.  

A més de la UB, Wavee treballa amb els agents immobiliaris delCol·lectiu Aicat de Barcelonai amb ‘coworkings’ com elValkiria, ubicat al districte 22@, entre d’altres. Aquest pròxim juny esperen tancar un acord amb una coneguda cadena de gimnasos que opera a la capital catalana, a més d’un parell d’universitats privades; els noms de les quals prefereix no publicitar encara el fundador d’aquesta 'start-up',Marc Torras.

Notícies relacionades

"Vam veure que les empreses tenien una necessitat de potenciar el treball en xarxa entre les seves plantilles, però no tenien mecanismes eficients per a això", explica Torras. El seu client potencial són les corporacions amb comunitats ja consolidades a les quals fer-los arribar aquesta eina, que des de Wavee personalitzen al màxim segons les necessitats i especificitats del client. Els cobra un primer pagament durant els dos primers mesos que els desenvolupen el pilot i, una vegada consolidat, les corporacions paguen un preu pel manteniment segons els usuaris registrats.

"A les universitats la gent va creant grups de WhatsApp per a tot, la qual cosa és caòtic, dubtós pel que fa a protecció de dades i, en general, poc seriós", explica Torras després de la seva experiència a la UB. La universitat barcelonina l’ha dotat d’una eina mitjançant la qual crear grups de treball, promocionar cursos, penjar contingut multimèdia i moure una bossa d’ofertes de treball i pràctiques. La diferència amb les intramèdies actuals és que la comunicació no és multilateral o tendeix a ser poc adaptable a diferents formats, segons destaca Torras. Virtuts que des de Wavee creuen que poden estendre a diversos sectors.