'start-up' de serveis

Els 'manetes' de Taskrabbit arribaran a tot Catalunya al juny

La 'start-up' d'origen nord-americà opera com a plataforma de serveis que connecta treballadors autònoms amb particulars

taskrabbit

taskrabbit

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto

Taskrabbit iniciarà operacions a les quatre províncies catalanes a partir de juny d’aquest any. Així ho ha confirmat la presidenta d’aquesta ‘start-up’ d’origen nord-americà, Sarah Rose, després d’iniciar operacions a Barcelona el mes de febrer. Taskrabbit busca connectar ‘manetes’ amb persones que necessiten realitzar alguna reparació a casa o també petits negocis. Des d’arreglar un endoll fins a podar el jardí. Tot i que l’ambició d’aquesta ‘start-up’ és anar alimentant el seu ventall de serveis mitjançant l’oferta i demanda de la comunitat local.

«Una vegada un client no podia anar a la festa d’aniversari d’un amic i va contractar algú perquè fos al seu lloc», explica Rose per a EL PERIÓDICO.  El catàleg de serveis l’acaben definint els professionals que ‘pugen’ les seves habilitats a l’aplicació i les ofereixen els potencials usuaris. Aquesta ‘start-up’ inicia la seva expansió internacional de la mà d’Ikea, quan el gegant suec l’adquireix el 2017. Aquest fet provoca que el muntatge de mobles, especialment els de la firma sueca, siguin part substancial del seu negoci.

Notícies relacionades

Per al filtratge dels proveïdors de serveis, companyia certifica mitjançant processos de selecció les credencials dels ‘manetes’ (que actuen com a treballadors autònoms) i els obre perfils amb fotografia i una breu descripció, per reforçar la confiança en l’intercanvi. El preu final el marquen els professionals, que estableixen els seus honoraris i els cobren íntegrament. Segons dades de Taskrabbit, els proveïdors de serveis acaben cobrant per hora tres vegades el salari mínim i la companyia delimita el preu mínim el 25% superior a l’equivalent al salari mínim. I la companyia obté beneficis mitjançant un ‘plus’ que li cobra al client final.

Actualment aquesta companyia opera a sis països: els Estats Unitsel Regne Unitel CanadàFrançaAlemanya i, des de febrer del 2020, a Espanya. A partir del tercer trimestre preveuen fer el salt a Madrid. La companyia declina facilitar dades de facturació o beneficis, tot i que xifra la seva activitat en un milió i mig de clients únics a tots els seus mercats durant el 2019.

Temes:

Startups Ikea