'start-ups'

Amalfi Analytics tanca una ronda de finançament de 0,5 milions d'euros

Aquesta 'start-up' utilitza la intel·ligència artificial i el big data per assessorar els hospitals per gestionar les seves instal·lacions

amalfi-analytics

amalfi-analytics

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto

Amalfi Analytics ha tancat aquest febrer una ronda de finançament de 0,5 milions d’euros, amb l’objectiu de consolidar els seus programes pilot per poder, així, fer el salt, el 2021, a la comercialització directa dels seus serveis. Aquesta ‘start-up’ amb seu a Barcelona es dedica a l’assessorament d’hospitals, als quals ajuda en la gestió del seu dia a dia mitjançant la intel·ligència artificial i l’anàlisi de dades. Des de la provisió de materials, fins al reforç de personal mèdic en cas d’epidèmia de grip, passant per la provisió de llits necessaris al centre hospitalari.

Notícies relacionades

El projecte d’Amalfi neix de la col·laboració entre una doctora del CatSalut i un catedràtic de la UPC, que el 2017 es llancen a processar dades per elaborar algoritmes predictius per millorar la gestió dels centres mèdics. Actualment treballen amb l’Hospital del Mar, Sant Pau, el Consorci de Terrassa o el Consorci del Baix Empordà. Tot i que el seu model, una vegada superi la fase de test, és aplicable a pràcticament qualsevol sector; segons reconeix Juliana Ribera, una de les seves cofundadores.

 El factor diferencial del seu model és que no analitzen dades per perfils individuals, sinó per categories i col·lectius, cosa que reforça la seguretat dels seus mètodes (en termes d’anonimat) i els permet explotar tipologies de dades més senzilles o superficials. Actualment estan testant l’estalvi de recursos que els reporta als centres hospitalaris el seu mètode; per fer el salt internacional el 2021. Amalfi Analytics és una ‘start-up’ beneficiària de la línia Startup Capital d’Acció, de la Generalitat.

Temes:

Hospitals