INVERSIÓ

Encomenda inverteix en 12 'start-ups' en els seus primers 12 mesos

És el fons de capital risc local amb més inversions en 'start-ups' l'últim any

encomenda

encomenda

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Encomenda Smart Capital, el primer fons d’inversió de la gestora fundada per Carlos Blanco i Oriol Juncosa, compleix un any havent tancat 12 inversions en ‘start-ups’, havent rebut un total de 1.100 projectes de ‘start-ups’ tecnològiques en aquest període. L’estratègia del fons, amb una mida de 24 milions d’euros, és invertir durant tres o quatre anys en aproximadament 40-50 ‘start-ups’ en fases inicials al llarg del territori espanyol.

En els primers sis mesos Encomenda va invertir en cinc ‘start-ups’: Homyspace, Goin, Chekin, Landbot Innroute. En els segons sis mesos, les inversions han sigut MissTipsi, Woonivers, Pridatect, Declarando, Catevening, Capaball i Refruiting.  El fons està en aquests moments en la negociació final per tancar cinc inversions durant aquest primer trimestre del 2019.

Oriol Juncosa, ‘managing partner’ i cofundador del fons, assegura: "Encomenda és el ‘superangel fund’ líder a Espanya, això significa que som ràpids i propers per als emprenedors com ara els inversors individuals, i alhora tenim tanta o més capacitat que un fons tradicional per realitzar inversions i ‘follow-on’ així com donar recolzament en ‘business development’, talent i contactes amb fons internacionals als emprenedors".

Notícies relacionades

Carlos Blanco, ‘managing partner’ i cofundador del fons, afirma: "Una de les claus de la velocitat d’inversió d’Encomenda és que col·laborem i coinvertim amb ‘business angels’ i amb una extensa xarxa de col·laboradors i ‘partners’ a tot Espanya, que ens permet conèixer oportunitats d’inversió gairebé abans que surtin al mercat".

Durant aquest any 2019 Encomenda continuarà expandint les seves col·laboracions amb acceleradores, incubadores, ‘corporates’, ‘business angels’ i altres agents per disposar del màxim ‘deal flow’ per detectar els millors projectes d’emprenedors tecnològics espanyols.

Temes:

Startups