Tractaments per a les pells atòpiques

És una afecció cutània que provoca sequedat, picor i irritabilitat a la pell

1
Es llegeix en minuts

La dermatitis atòpica (DA) és una patologia inflamatòria crònica, que produeix sequedat, picor i irritabilitat a la pell. Es considera una malaltia cutània no contagiosa que cursa amb brots aguts i períodes de remissió. Aquesta afecció, que pot aparèixer a qualsevol edat, es relaciona amb les reaccions emotives. Per aquest motiu, la tornada a la feina i a l'escola després de l'estiu es pot convertir en un factor estressant que desencadeni un brot agut.

Per millorar la cura i el tractament dels brots, Eucerin proposa una sèrie de consells molt efectius i fàcils de portar a terme. És important vigilar que la pell estigui convenientment hidratada, i l'ambient no ha de ser sec ni gaire calorós. La suor és un altre dels factors irritants, de manera que s'ha d'anar amb compte a l'hora d'abrigar els bebès.

S'ha d'evitar l'ús d'alfombres, moquetes, cortines i edredons, ja que la pols conté paràsits com els àcars i poden produir irritació. Es recomana ventilar diàriament les habitacions.

Un altre punt a tenir en compte és portar roba confeccionada a base de teixits naturals com lli, cotó o fil, i evitar les fibres sintètiques i les llanes, que poden provocar picor i sequedat a la pell.

Notícies relacionades

També és aconsellable dutxar-se una sola vegada al dia, amb aigua tèbia i productes d'higiene adequats. A l'assecar-se, no s'ha de fregar mai la pell, sinó donar lleugers tocs amb la tovallola de textura suau.

Eucerin com a expert en el tractament de les pells atòpiques recomana la seva gamma AtopiControl. Per alleujar els símptomes s'ha creat AtopiControl Oleogel de bany, que no només neteja de manera suau la pell seca, sinó que a més alleuja la picor. Per al tractament corporal de la dermatitis atòpica, destaca Eucerin AtopiControl Crema Forte, que calma la pell irritada, millora l'eritema i alleuja la picor.