campanya de l’IRPF

¿Com podeu demanar cita prèvia per a la declaració de la renda 2020?

Tant per a l’elaboració per telèfon com per a la presencial és precís concertar dia i hora

Un empleado público atiende al teléfono en una oficina de la Agencia Estatal de la Administración Tributaria, en Madrid.

Un empleado público atiende al teléfono en una oficina de la Agencia Estatal de la Administración Tributaria, en Madrid. / Archivo / Europa Press

2
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La campanya de la renda 2020 va començar el 7 d’abril, però a mesura que avança s’arriba a noves dates importants i, en el cas de voler comptar amb recolzament per a l’elaboració de la declaració cal esperar encara uns dies, tant si és per a la confecció per telèfon, com si és presencial a les oficines d’Hisenda o d’entitats col·laboradores.

En tots els casos és precís concertar cita. Per a l’elaboració de les declaracions per telèfon mitjançant el pla ‘Li truquem’, no s’activa el servei de petició de cites fins al 4 de maig i comença a portar-se a terme a partir del 6 del mateix mes. Es pot sol·licitar fins al 29 de juny. La present campanya està marcada pel protagonisme dels expedients de regulació temporal d’ocupació (ertos) i l’ingrés mínim vital, que compliquen el tràmit especialment per a aquells que anteriorment no tenien l’obligació de presentar declaració.

¿Quins requisits cal complir?

Poden acollir-se a aquest servei els que hagin obtingut rendiments del treball fins a un màxim de 65.000 euros anuals, del capital mobiliari fins a 15.000, del capital immobiliari amb un màxim de dos immobles llogats o dos contractes de lloguer, guanys i pèrdues patrimonials subjectes a retenció, imputació del règim de rendes immobiliàries, rendiments d’activitats empresarials en mòduls i resta de guanys i pèrdues patrimonials (transmissió d’immobles incloent-hi la vivenda habitual, accions o altres béns) amb el límit conjunt de dues operacions. També si inclouen compensació entre cònjuges, deducció per doble imposició internacional, rendes exemptes amb progressivitat i regularització de clàusules terra, rectificatives i complementàries de l’exercici.

Y ¿com es pot sol·licitar?

Notícies relacionades

En el cas del pla ‘Li truquem’ es pot concertar dia i hora a través de:

  1. la web de l’Agència Tributària, en l’apartat ‘Cita prèvia de renda’ amb el DNI/NIF o DNI electrònic, certificat electrònic, la Cl@ve Pin o la referència,

  2. amb l’app Agència Tributària

  3. o bé a través dels telèfons 901 12 12 24 o 91 535 73 26 –automàtic–. També es poden utilitzar per anul·lar les cites concertades, així com els telèfons d’atenció personal 901 22 33 44 o 91 553 00 71 (de dilluns a divendres de 9 a 19 hores).

Si es tracta de la confecció de la renda en oficines de l’Agència Tributària, es pot concertar cita per al període que va del 2 al 30 de juny. Les cites es podran concertar des del 27 de maig fins al 29 de juny a través de:

  1. la web de l’Agència Tributària, en l’apartat ‘Cita prèvia de renda’ amb el DNI/NIF o DNI electrònic, certificat electrònic, la Cl@ve Pin o la referència, 

  2. amb l’app Agència Tributària

  3. o bé a través dels telèfons d’atenció personal 901 22 33 44 o 91 553 00 71 (de dilluns a divendres de 9 a 19 hores).