Moda

Els famosos recorden i emulen Karl Lagerfeld en una elegant Met Gala

3
Es llegeix en minuts

Multitud de celebritats, incloent-hi cantants, esportistes, models, actors i dissenyadors de moda, han assistit aquest dilluns a la Met Gala de Nova York amb una inusual aposta comuna per l’elegància, elogis per a la finada icona de la moda Karl Lagerfeld i moltes picades d’ullet al seu llegat.

La cita, una de les festes més exclusives dels EUA, dictava un codi de vestir molt clar respecte als últims anys: havien de fer un homenatge al dissenyador alemany que durant dècades, i fins als seus últims dies, va ser l’ànima creativa de la marca d’alta costura Chanel, però també de Fendi i Chloé.

Ni l’extravagància de Kim Kardashian i les seves germanes Kylie i Kendall Jenner, reines de la sensualitat a l’alfombra vermella, ni la cantant Rihanna, que va arribar una hora i mitja tard amagada en una capa voluminosa de flors blanques, van eclipsar el protagonisme del modista absent des del 2019.

No era la primera vegada que la nit de la moda rendia homenatge a un dissenyador, però sí que era difícil recordar un motiu que els convidats seguissin d’aquesta manera, gairebé al peu de la lletra, potser per la reconeixible estètica de les creacions de Lagerfeld i també la de la seva pròpia identitat, que forma part de la cultura pop.

Així, van predominar el binomi negre i blanc, les perles, els llaços de vellut, les flors, els lluentons i els accessoris amb cadenes, i hi va haver detalls espectaculars com la capa de l’actor Jeremy Pope amb la cara del dissenyador, o la voluminosa faldilla de Cardi B semblant als bolsos embuatats de Chanel.

Homenatges a dojo

Supermodels com Carla Bruni, Gisele Bundchen i Naomi Campbell, entre les més aclamades, van lluir els seus vestits «vintage» de Chanel; Nicole Kidman va recuperar el que va portar fa 20 anys a l’anunci de Chanel núm. 5, i Margot Robbie i Dua Lipa van buscar vestits dels anys 90 l’arxiu de la marca.

Penélope Cruz, una de les amfitriones de l’esdeveniment a petició de l’editora de Vogue EUA, Anna Wintour, va portar un vestit blanc d’alta costura amb lluentons i caputxa de Chanel de 1998, un any abans de conèixer Lagerfeld, i va recordar l’últim moment que van viure junts, un passeig per Central Park després de la seva última col·lecció.

Cruz va encapçalar un nombrós grup hispà en què van destacar la seva amiga Salma Hayek, amb un vestit vermell de Gucci, que va dir que havia sigut veïna de Lagerfeld en la seva etapa a París; i Maluma, amb vestit gris i una bufanda blanca que tenia brodada una carta que el dissenyador va escriure en els anys 80 a la casa Hugo Boss.

Alguns convidats van optar per emular el modista, amb vestits clàssics, ulleres de sol i guants; i fins i tot el gat del dissenyador, Choupette, va ser homenatjat: l’actor Jared Leto va fer furor apareixent disfressat d’aquest animal, i la cantant Doja Cat va estar irreconeixible amb una pròtesi facial que feia que la seva cara s’assemblés a la d’un felí.

Riscos, sorpreses i diners

Molts homes van arriscar en les seves apostes, com el cantant Bad Bunny, que va portar un vestit blanc amb l’esquena al descobert, i Pedro Pascal, que es va posar uns pantalons curts vermells a joc amb una jaqueta llarga, tot i que més extrem va ser Lil Nas X, que anava pràcticament despullat i pintat de purpurina.

Com sempre, l’esdeveniment va donar espai per a sorpreses, i en aquesta ocasió van anunciar sengles embarassos la tennista Serena Williams, que espera el seu segon fill amb l’empresari Alexis Ohanian; i la model Karlie Kloss, també el segon amb l’empresari Joshua Kushner.

I mentre esperaven que hi arribés Rihanna, algunes celebritats van començar a anar-se’n i van oferir moments pròxims: la jugadora de bàsquet Brittney Griner, acabada d’alliberar de Rússia, es va fondre en una abraçada amb el també basquetbolista Dwayne Wade, i el cantant P. Diddy es va emportar la seva parella a menjar pizza.

Notícies relacionades

No tot va ser glamur, ja que entre altres sorpreses també hi va haver l’aparició d’un escarabat a l’alfombra –blanca, no vermella– i la ràpida incursió d’un grup de policies al museu, que en van sortir uns quants minuts després i van evitar explicar què havia passat.

L’esdeveniment acompanya la gran exposició anual de l’Institut de Moda del Met i recapta fons a raó d’uns 50.000 dòlars per persona, però només s’hi pot assistir si es té una invitació i molts diners (o un patrocinador) i l’editora Anna Wintour ho aprova.