En col·laboració amb

Tecnologia

Formació en programació web per promoure la inserció laboral de dones vulnerables

Fins ara, un total de 72 dones en situació de vulnerabilitat han sigut formades en el sector tecnològic

S’ha arribat a una introducció al mercat laboral del 72% de les participants

Formació en programació web per promoure la inserció laboral de dones vulnerables
1
Es llegeix en minuts

Des que es va impulsar el programa BcnFemTech, l’abril del 2021, un total de 72 dones en situació de vulnerabilitat han sigut formades en programació i desenvolupament web per combatre la bretxa salarial i promoure la inserció laboral de les dones al sector tecnològic. Amb una mitjana d’edat de 37 anys i sense estudis previs en tecnologia, mitjançant el programa, en les tres primeres edicions s’ha arribat a una inserció laboral del 72% de les participants.

A Barcelona hi ha 77.000 persones que treballen en les TIC, i només el 26% dels professionals són dones. La demanda de professionals digitals ha augmentat un 80%, mentre que l’oferta de professionals disponibles només ha crescut un 23%.

Com a resposta a aquesta demanda i a la falta de dones al sector tecnològic, es va impulsar, en col·laboració amb Barcelona Activa, Endesa, Factoria F5 i la Fundació Formació i Treball, el programa BcnFemTech amb l’objectiu de generar oportunitats econòmiques per a les dones més vulnerables en un dels sectors punters i amb més creixement de la ciutat.

Dues noves edicions al novembre

A mitjans de setembre s’iniciarà la selecció de 50 dones per a les dues noves edicions, la cinquena i la sisena, que començaran al novembre, i que tindran lloc gràcies als fons Amunt, que promouen la implementació d’un model d’inclusió sociolaboral dirigit a 1.000 persones beneficiàries de l’ingrés mínim vital (IMV) de la ciutat.

Un programa per donar projecció a les dones aturades de llarga durada o amb feines precàries

El perfil de les dones inclou 16 nacionalitats diferents (el 48%, de nacionalitat espanyola), amb una mitjana d’edat de 37 anys, en una franja de 18 a 62. Hi ha una gran diferència entre el nivell d’estudis de les participants, ja que hi ha dones que no havien acabat la secundària i dones amb estudis universitaris no convalidats a l’Estat espanyol.

Notícies relacionades

Respecte a la seva situació prèvia, les participants són dones en situació d’atur de llarga durada o treball en l’economia submergida o feines temporals, parcials i precàries.

El programa formatiu BcnFemTech ofereix 850 hores de capacitació per a dones derivades dels serveis socials, essencialment del programa Làbora, dels serveis d’inclusió de Barcelona Activa, del Servei d’Atenció, Recuperació i Acollida (SARA), dels Punts d’Informació i Atenció a les Dones (PIAD) o de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD), entre d’altres.