On Catalunya

Medi ambient

Trobat un dofí mort a la platja del Fòrum a Barcelona

El grup de nedadors s’ha trobat el dofí mort flotant de cap per avall sense ferides o cops

Vista de la platja de la Barceloneta, afectada pel temporal de vent i pluja, amb l’Hotel W al fons.

Vista de la platja de la Barceloneta, afectada pel temporal de vent i pluja, amb l’Hotel W al fons. / TWITTER / @IGNACIOMIGUELEZ

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un grup de nedadors, que s’estaven entrenant en aigües obertes aquest dijous al matí, han trobat un dofí mort que estava flotant davant la zona de bany del Fòrum, a Barcelona.

La troballa

El dofí estava flotant de cap per avall a pocs metres del litoral, però no tenia cap ferida ni cop visible. «El mar estava bastant remogut quan el vam veure», ha explicat a Betevé Gerard Alemany, entrenador del club de natació en aigües obertes Radikal Swim, que dirigia el grup dels cinc bussejadors. Però Alemany assegura que no era gaire gran, sinó d’un metre i mig a tot estirar.

Quan els nedadors s’han trobat el dofí, han avisat la Barcelona International Sailing Center (BISC) –des d’on surten a nedar al mar dues vegades a la setmana durant tot l’any– per després alertar les autoritats sobre el fet. Justament aquest cap de setmana se celebrarà una competició nacional de regats en aquesta zona del litoral.

Notícies relacionades

Alemany ha assegurat a Betevé que és la primera vegada que es troba amb un dofí, mort per mala sort, mentre neda a Barcelona. Però no és un fet aïllat, ja que fa uns mesos, al maig, també es va localitzar un dofí desorientat i molt feble a l’escullera de l’Hotel W. L’animal va morir poc abans d’arribar a la platja, quan el personal de la Fundació CRAM l’estava assistint. Una mica abans, al febrer, també es van trobar dos dofins morts a la platja de Gavá.

Dofins a Barcelona

No és poc freqüent veure dofins, ni balenes, al litoral barceloní i la costa catalana. A principis d’aquesta primavera se’n va poder veure un grup a prop de la costa barcelonina. Era una família de cetacis que nedava prop d’una embarcació, a unes 30 milles de distància –uns 48 km– de la costa de Barcelona. Durant el confinament, quan hi havia menys trànsit marítim i menys estrès acústic, també es podien veure amb més facilitat.