Puigdemont exigeix a Sánchez la cessió del 100% dels impostos

El candidat de Junts assegura que votarà en contra dels Pressupostos de l’Estat si no aconsegueix prou contrapartides

El candidato de Junts, Carles Puigdemont, en una rueda de prensa en Argelers

El candidato de Junts, Carles Puigdemont, en una rueda de prensa en Argelers / Nico Tomás / ACN

1
Es llegeix en minuts
Carlota Camps
Carlota Camps

Redactora especialitzada en Parlament i política catalana

Especialista en política catalana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Després de dies sentint com se’ls acusava de candidatura personalista i de no tenir mesures ni programa, ahir l’expresident de la Generalitat i candidat de Junts, Carles Puigdemont, va voler contrarestar a Argelers aquest discurs. La revisió dels tributs propis, la gestió de les competències en immigració i apujar les exigències amb el català són algunes de les propostes que el candidat va prometre impulsar si recupera la presidència de la Generalitat.

També es va comprometre a "plantar-se davant el Govern de Pedro Sánchez" i va avançar que exigirà que la Generalitat pugui gestionar el 100% dels impostos que es paguen a Catalunya com a condició imprescindible per a l’aprovació dels Pressupostos de l’Estat, així com un pla de cancel·lació del deute de la Generalitat a compte de les inversions pressupostades i no executades.

Notícies relacionades

Aquesta és una de les principals cartes que vol jugar Puigdemont: vendre’s com l’únic presidenciable capaç de votar contra els Pressupostos Generals de l’Estat si no hi ha prou contrapartides. "Som els únics capaços de fer una cosa que ni Salvador Illa ni Pere Aragonès estan en condicions de fer, perquè ja ho han demostrat, que és votar en contra dels PGE si no contemplen la solució a aquests problemes", va asseverar Puigdemont en la roda de premsa de presentació del programa electoral i les promeses per als primers 100 dies.

Una idea que Puigdemont va repetir en el míting de la tarda i que va focalitzar en Illa, a qui va retreure que durant la pandèmia centralitzés les competències en sanitat, una referència que va utilitzar per parlar d’"incompetència recentralitzadora" i acusar-lo de poca "transparència", davant més de 500 persones –segons va indicar el partit–, majoritàriament del Baix Camp. L’acte es va acabar amb el públic fent més d’una hora de cua per poder fotografiar-se amb l’expresident.

Temes:

Govern