Anar al contingut

Una fotografia del Pedraforca, millor imatge del patrimoni natural català

La instantània feta pel fotògraf Miquel Pons ha estat la guanyadora del certamen fotogràfic Wiki Loves Earth 2014 en la categoria catalana

EFE / Barcelona

Fotografia guanyadora del certamen Wiki Loves Earth en ledició de Catalunya. 

Fotografia guanyadora del certamen Wiki Loves Earth en ledició de Catalunya.  / wikimedia.org

Una imatge del Pedraforca feta pel fotògraf Miquel Pons ha estat la guanyadora del certamen fotogràfic Wiki Loves Earth 2014 en l'àmbit del patrimoni natural català. El jurat ha elegit aquesta fotografia d'entre les 5.300 imatges presentades de 445 llocs diferents fetes per 75 participants de l'edició catalana, el quart territori més actiu del món en aquesta edició.

Wiki Loves Earth tenia per objectiu millorar la cobertura gràfica de la Viquipèdia dels elements del patrimoni natural, i per això va posar en marxa un concurs les imatges del qual serviran per il·lustrar la Viquipèdia i qualsevol altre projecte de coneixement lliure. En el cas de Catalunya, Wiki Loves Earth ha estat organitzat per Amical Wikimedia i per la Secretaria de Medi Ambient i Sostenibilitat de la Generalitat.

Per a Catalunya, el concurs proposava gairebé 2.000 llocs a fotografiar, entre espais naturals protegits i altres elements naturals catalogats. Segons el responsable de projectes d'Amical Wikimedia, Àlex Hinojo, "aquest tipus de concursos serveixen per donar a conèixer el nostre patrimoni a un públic més ampli i per documentar el seu estat per a generacions futures". Wiki Loves Earth va començar el 2013 com una prova pilot a Ucraïna i aquest any s'ha obert a tot el món. 

0 Comentaris
cargando