CONCURS 'WIKI LOVES EARTH'

La Viquipèdia s'omple d'imatges del patrimoni natural

S'han presentat més de 6.000 fotografies pertanyents a territoris de parla catalana

A nivell internacional s'han presentat 59.000 fotos

Fotografia de la serra de Tramuntana, feta per Maria Rosa Ferré, per al concurs Wiki Loves Earth.

Fotografia de la serra de Tramuntana, feta per Maria Rosa Ferré, per al concurs Wiki Loves Earth. / Maria Rosa Ferré

1
Es llegeix en minuts

La Viquipèdia en català s'ha omplert de fotografies del patrimoni natural. En concret, 59.000 imatges a nivell internacional i 6.323 pertanyents a territoris de parla catalana. El concurs fotogràfic 'Wiki Loves Earth', organitzat en diversos països de tot el món, està pensat per "engrandir la cobertura gràfica de la Viquipèdia sobre els elements del patrimoni natural".

Notícies relacionades

De totes les fotografies que hi concursaven, 2.300 pertanyen a l'àmbit metropolità de Barcelona, i el lloc més fotografiat a nivell local ha estat la serra de Collserola, amb 473 imatges. Segons Àlex Hinojo, responsable de projectes d'Amical Wikimedia, “aquesta mena de concursos van molt bé per donar a conèixer el nostre patrimoni a un públic més ampli, i també per documentar-ne l'estat per a generacions futures”.

El concurs fotogràfic es va iniciar el 2013 com una prova pilot a Ucraïna i ha estat en aquest 2014 que s'ha obert a nivell mundial. Està organitzat de forma federativa amb un nivell local i un internacional. Hi ha diferents categories de participació i premis, i un jurat per escollir els guanyadors del concurs local i també els seleccionats per participar en el concurs internacional. El jurat català estarà format per fotògrafs, professionals de medi ambient i usuaris experimentats de la comunitat Wikimedia.