Greenpeace pinta de negre l'hotel El Algarrobico al cap de Gata
Els activistes exigeixen una demolició immediata de l'edifici i que s'iniciï una recuperació de la zona
Greenpeace pinta de negre part de la façana de l’hotel El Algarrobico per assenyalar-lo com un punt negre de la costa. /
Més de 100 activistes de Greenpeace s'han citat al paratge d'El Algarrobico, a Carboneras (Almeria) per pintar un enorme punt negre a la façana de l'hotel, de 21 plantes i 411 habitacions construït per Azata, per exigir el seu desmantellament immediat.
L'organització ecologista ha informat que es tracta de la sisena acció que porta a terme en aquestes instal·lacions així com que és en la que més activistes han participat en la història de Greenpeace a Espanya per reclamar a la Junta d'Andalusia i al Ministeri de Medi Ambient que tornin aquest paratge natural als ciutadans.
"Algarrobico punt negre de la costa" i "Demolició ¡JA!" són algunes de les consignes que es llegeixen a les pancartes dels ecologistes que han participat en aquesta iniciativa contra el que "s'ha convertit en el punt negre més gran del litoral espanyol".
Demolició immediata
Greenpeace ha indicat que l'hotel d'El Algarrobico "és un exemple reconegut internacionalment de la impunitat amb què s'ha actuat a la costa del país en els últims anys, on encara es pretén fer prevaler la normativa urbanística sobre l'ambiental".
Aquest col·lectiu ha reclamat que es procedeixi a la demolició immediata de l'immoble i s'iniciï la recuperació de la zona, sense que l'"embolic judicial que s'ha creat" serveixi com a "escut" a la Junta d'Andalusia i al Ministeri de Medi Ambient.
Greenpeace ha exigit al Govern andalús que com a "primer moviment" exerceixi el seu dret de retracte sobre els terrenys, i que el Ministeri de Medi Ambient apliqui a continuació la llei de Costes i la del Patrimoni Natural i de la Biodiversitat per ordenar el desmantellament de l'hotel i la restauració de la platja a continuació. Els ecologistes han instat a més a executar un protocol de col·laboració firmat entre les dues administracions per aconseguir aquest objectiu.
"Interessos d'una constructora"
Notícies relacionadesGreenpeace s'ha referit a més a la sentència del Tribunal Superior de Justícia d'Andalusia (TSJA) que declara urbanitzable el terreny sobre el qual s'assenta l'hotel, i que així estava qualificat al Pla d'Ordenació de Recursos Naturals (PORN) del parc natural de cap de Gata del 1994, que "no fa més que embolicar el cas i donar temps a les administracions per no fer complir la llei".
El director de Greenpeace Espanya, Mario Rodríguez, ha afirmat que "si se segueixen permetent els estratagemes de l'Ajuntament de Carboneras i la promotora, Ministeri i Junta estarien emparant els interessos d'una constructora, davant la defensa del medi ambient que prima la llei". "Les dues administracions no necessiten cap sentència més, hi ha un hotel que envaeix una platja i un parc natural protegit internacionalment, i l'únic que han de fer és complir la llei", ha afirmat Rodríguez.
- Lleig comiat d’Ancelotti que esquitxa Florentino i el vestidor
- Bizum Bizum canvia les regles: a partir d'ara aquests enviaments estaran prohibits
- Tribunals Els Mossos que van ajudar a escapar Puigdemont van aparcar el cotxe de la fuga el dia anterior a Arc de Triomf
- Informe d’Acció Catalunya és la segona regió del món que més inversió tecnològica atrau per al sector de la salut
- Interior combatrà el frau en els canvis de sexe en els Bombers