Polèmiques actuacions policials

Interior nega «ingerències» per demanar explicacions a les policies de Barcelona i Mataró

Es tracta de la detenció d’un home que tenia el cotxe mal aparcat a Mataró i el desallotjament d’una festa d’un esplai a Barcelona

  • CONTEXT | Una festa d’un esplai a Ciutat Vella acaba amb dos detinguts, gas pebre i ferits

  • CONTEXT I Un sindicat de Mataró denuncia «brutalitat policial» contra un veí que havia aparcat malament

Interior nega «ingerències» per demanar explicacions a les policies de Barcelona i Mataró

AYUNTAMIENTO DE MATARÓ

1
Es llegeix en minuts
EFE

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha negat aquest dimecres que el seu departament hagi comès cap «ingerència» per les cartes enviades als ajuntaments de Barcelona i de Mataró en les quals sol·licitava informació per «dos casos que van generar una alarma notable».

La directora general d’Administració de Seguretat, Sonia Andolz, va enviar la setmana passada una carta als ajuntaments de Barcelona i Mataró demanant informació sobre polèmiques actuacions de les seves policies locals: el desallotjament d’una festa d’un esplai del Ravalque va acabar amb diversos ferits i dos arrestats; i la detenció per resistència i atemptat a l’autoritat d’un home a Mataró que tenia el cotxe mal aparcat.

En la sessió de control al Govern, el diputat del grup parlamentari PSC-Units Ramon Espadaler ha qüestionat que Interior tingui competències per fer aquests requeriments, i ha demanat al conseller que «corregeixi i desautoritzi» l’actuació de la directora general.

«No es tracta de cap ingerència. Es tracta de demanar informació en la relació habitual que té la Direcció General amb les policies locals i els ajuntaments. Estem davant un cas de normalitat, en què es van produir dos fets impactants i que van generar molta notorietat, el que es va demanar va ser informació en relació amb aquesta qüestió», ha assenyalat Elena.

Davant les acusacions d’Espadaler de «profunda desconfiança» cap a les policies catalanes, Elena ha lamentat que s’«identifiqui el suport a les policies amb l’‘acriticisme’, no poder dir res, no poder investigar res i no poder preguntar res».

«No hi ha cap altre Govern que hagi donat més suport a la policia de Catalunya. Ho hem fet i ho continuarem fent», ha remarcat Elena.

Notícies relacionades

En la seva resposta, Espadaler ha assenyalat que «en absolut és una relació habitual i normal» enviar aquestes cartes, emfatitzant que «fiscalitzar» les policies locals no és una competència del Departament d’Interior prevista en l’ordenament jurídic.

Més notícies de Mataró en l’edició local d’EL PERIÓDICO