200 persones

Concentració contra l’actuació de Guàrdia Urbana en la baralla de l’esplai del Raval

  • CONTEXT | Una festa d’un esplai a Ciutat Vella acaba amb dos detinguts, gas pebre i ferits

  • Enclaustrats sense ascensor als carrers més pobres de Barcelona: «Estem empresonades a casa»

Concentració contra l’actuació de Guàrdia Urbana en la baralla de l’esplai del Raval

FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
EFE

Dues-centes persones s’han concentrat aquest divendres a la plaça Vicenç Martorell del Raval per protestar pel presumpte «abús policial» que asseguren va cometre la Guàrdia Urbana dissabte passat cunando va desallotjar una festa de monitors de l’esplai lúdic «Esplai del Pi» que va acabar en baralla.

Membres de l’esplai lúdic, vinculat a la parròquia del Pi i joves d’associacions d’estudiants universitaris «antifeixistes» han mostrat la seva repulsa per l’ocorregut amb proclames com «ser policia, vergonya em faria», «la solidaritat, la nostra millor arma» o «molta policia, poca educació».

La Mireia i l’Arnau, els dos joves que van resultar detinguts, han explicat als presents que van sentir «por» quan «aquests gossos municipals entrenats per pegar» els van agredir.

Notícies relacionades

Per la seva banda, la Mariona, portaveu del col·lectiu «Mares contra la repressió policial», ha mostrat el seu rebuig de l’actuació de la Guàrdia Urbana i els Mossos contra uns joves la «festa autoritzada» dels quals es va convertir «en tragèdia».

«Us diem orgulloses que seguiu la vostra lluita. El sistema vol erradicar la vida comunitària i associativa dels barris i que sigueu submisos i obedients», ha afirmat dirigint-se als concentrats.