La claus de la celebració

Carnaval Mataró 2023: horari i recorregut de la rua

De les dates i els horaris més importants al recorregut de la rua local, aquesta és la informació clau que has de conèixer per viure el Carnaval 2023 a la teva ciutat.

Carnaval Mataró 2023: horari i recorregut de la rua

EL PERIÓDICO

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La celebració de Carnaval és una de les principals festivitats de l’any a les grans ciutats catalanes, que aquest 2023, quan les restriccions de la pandèmia ja queden lluny, tornen a omplir els seus carrers de música i disfresses.

A Mataró, milers de persones podran disfrutar de la tradicional festa popular del 16 al 22 de febrer. De les dates i els horaris més importants al recorregut de la rua local, aquesta és la informació clau que has de conèixer per viure el Carnaval 2023 a la teva ciutat.

Aquest any, Mataró celebrarà el Carnaval del 16 al 22 de febrer amb alguns canvis respecte a les edicions passades, tant a la programació dels actes que constitueixen el cicle festiu com en la concepció del personatge i la comparsa d’en Pellofa.

Dates i horaris clau

La programació del cicle festiu s’iniciarà, com és tradició, amb el dijous gras.

Repartiment de Truites, a les 19.00 hores: El carro de l’Hermandá de Juliana Llardera i la Semproniana Llardosa, acompanyats dels músics del conjunt de gralles de l’Espai de Música Tradicional de Mataró i de la Momerota i la Momeroteta i els seus grallers, passejaran pel centre de la ciutat.

Dissabte, dia 18 de febrer, a les 11.30 hores, l’Associació Cultural Cita Flamenca omplirà els carrers del barri de Cerdanyola de música, disfresses i sàtira amb la cercavila de les Chirigotas Callejeras.

També dissabte al matí, a les 12.00 hores, al parc Central, el Ball de Gitanes de l’Associació Cultural i d’Esbarjo Mestres del Gay Saber tornarà a ballar per Carnaval amb la música de La Principal de la Bisbal. També hi participaran la Mulassa, l’Esbart Marboleny de Les Preses, l’Esbart Joaquim Ruyra de Blanes i el grup Picapoll de l’Esbart Manresà de l’Agrupació Cultural del Bages.

Rua de Carnaval: horari i recorregut

A la tarda serà el torn de la Rua de Carnaval, a les 18.00 hors. Comparses familiars, d’amics, d’entitats i d’associacions de famílies d’escoles inundaran Mataró de disfresses, passejant-se pels carrers, des del parc de Cedanyola fins al parc Central, amb l’objectiu de passar una bona estona i, si és possible, guanyar algun premi. Aquest any la música en directe tornarà a ser protagonista.

La Rua sortirà del parc de Cerdanyola, baixarà per l’avinguda de Puig i Cadafalch, passarà per la plaça de Granollers, el camí de la Geganta i l’avinguda del Corregiment, i finalitzarà al parc Central.

Una vegada que totes les comparses hagin arribat al parc Central i el jurat les hagi vist en acció, en Pellofa farà el seu pregó i entregarà els premis als guanyadors.

A continuació, l’orquestra La Loca Histeria i el Pd Amor amenitzaran la nit amb els grans èxits d’ara i abans, d’aquí i d’allà. L’organització del ball de Carnaval anirà a càrrec de l’Esplai Garbí i l’Ajuntament de Mataró.

Diumenge al matí, a les 11.30 hores, serà el torn per als més petits amb el Ball Infantil. En Pellofa, acompanyat del seu seguici, farà el seu pregó i La Loca Histeria posarà de nou la música al ball.

Dimecres de cendra, el 22 de febrer, es posarà punt final als actes més festius. Els mataronins que ho vulguin, es podran acostar a l’ajuntament per dir l’últim adeu al rei del Carnaval.

Notícies relacionades

La Confraria de l’Enterrament organitzarà la cerimònia de comiat. La comitiva fúnebre es dirigirà des de l’ajuntament fins al parc Central, on se celebrarà l’enterrament. El notari llegirà el testament que el mort ha deixat

Llegeix totes les notícies de Mataró a EL PERIÓDICO Mataró