Diada en pandèmia

Mataró manté la Fogonada de Sant Jordi i adapta la Gegantada al context sanitari

  • Des de l’Ajuntament expliquen que es faran diverses sessions dels dos actes per arribar al màxim públic possible

  • La Fira del Llibre es desenvoluparà en un espai reduït de la plaça Santa Anna, tot i que està actualment en obres

Mataró manté la Fogonada de Sant Jordi i adapta la Gegantada al context sanitari
2
Es llegeix en minuts

L’Ajuntament de Mataró (Maresme) manté en agenda dos dels principals actes culturals de la diada de Sant Jordi. Cada 23 d’abril, la ciutat acaba el dia amb la Fogonada, l’acte en què el Drac de Mataró protagonitza una versió adaptada de la llegenda de Sant Jordi i que culmina amb els tradicionals voltafocs. Després de la seva suspensió el 2020 per la Covid-19, aquest any l’espectacle s’adapta a les restriccions sanitàries i es concentrarà a la plaça de l’Ajuntament amb el públic assegut, control d’aforament i cita prèvia.

D’altra banda, la Gegantada es transforma en una mostra de balls de gegants en què participaran tretze grups de la ciutat. No hi haurà, no obstant, la Família Robafaves. Des de l’Ajuntament han explicat que, dels dos actes, es faran diverses sessions per arribar al màxim públic possible.

L’acte amb els gegants es realitzarà a la carpa del parc Central i es repetirà el dia 23 d’abril a les 19 h i el dia 24 d’abril a les 12 i a les 19 h. Les mesures seran les d’un espectacle a l’aire lliure, amb el públic assegut, control d’aforament i cita prèvia. També a la carpa, el diumenge 25 d’abril al matí es farà un concert a càrrec dels grups de música de les diferents colles.

Quant a la Fogonada, hi haurà també tres representacions, però en aquest cas els dies 23, 24 i 25. Totes tres seran en horari nocturn per fer lluir el foc. L’edició d’aquest any, a més, coincideix amb el 25 aniversari de la Fogonada i s’ha preparat també una exposició fotogràfica que estarà oberta des del mateix 23 d’abril i fins a final de mes al pati de les oficines de la direcció de Cultura. Posteriorment es traslladarà a la Biblioteca Pompeu Fabra.

La Fira del Llibre, a la plaça Santa Anna

Quant a la Fira del Llibre, l’Ajuntament i el Gremi de Llibreters han acordat que es mantingui a la plaça Santa Anna, malgrat que l’espai està actualment en obres. La meitat de la plaça està totalment inutilitzable ja que s’està canviant tot el paviment i la fira s’haurà d’ajustar a l’extrem nord de la plaça, on les obres es faran més endavant.

Malgrat la limitació d’espai, s’ha optat per mantenir la ubicació pel «significat» de la festa de Sant Jordi. Per garantir la seguretat, l’espai estarà perimetrat per separar fluxos de persones i evitar aglomeracions, hi haurà control d’accés, distàncies entre parades, sentit únic de circulació i aforament limitat en funció dels metres d’ocupació.

Notícies relacionades

La Fira estarà oberta dotze hores, de 9 h a 21 h i hi haurà un total de nou parades. D’altra banda, les llibreries i floristeries de la ciutat també podran posar la seva parada davant del seu establiment des del dimecres 21 fins al divendres 23 d’abril.

Més notícies de Mataró a l’edició local d’EL PERIÓDICO