PRESUMPTE DELICTE D'ODI

Alcaldes d'ERC del Maresme presenten una denúncia conjunta per "l'assetjament constant de grups violents d'extrema dreta"

Assenyalen el 'comando' dels Segadors del Maresme'', impulsat per un candidat de Vox a Mataró

foto 3505008

foto 3505008

2
Es llegeix en minuts
ACN

Sis alcaldes d’ERC en el Maresme han presentat una denúncia conjunta per "el assetjament constant" de "grups violents d’extrema dreta". La situació, expliquen, es va repetint des del referèndum de l’1-O i s’ha intensificat en els últims mesos amb assetjament directe als domicilis i els negocis familiars dels alcaldes. 

Els denunciants expliquen que les denúncies individualitzades que s’han anat presentat s’havien arxivat i és per això que ara es personen de manera conjunta per exigir als tribunals una "visió global dels fets" que demostraria una clara "persecució ideològica". 

En aquest sentit, demanen que hi hagi un sol procediment que agrupi totes les causes i assenyalen com a principals responsables dels atacs el ‘comando’ dels 'Segadors del Maresme, un grup impulsat pel número dos de Vox a Mataró.

Els alcaldes republicans han denunciat amenaces, coaccions i atemptat contra l’autoritat contra els alcaldes de Vilassar de Dalt, Xavier Godàs; Sant Andreu de Llavaneres, Nani Mora; Arenys de Mar, Annabel Moreno, i Vilassar de Mar, Damià del Clot. A més també denuncien delictes de danys al mobiliari públic a Teià, Dosrius, Vilassar de Dalt i Vilassar de Mar.

Motius ideològics

Segons relata la denúncia, "el fil conductor que mou totes les actuacions" és la "persecució ideològica dels càrrecs electes", una situació que els alcaldes republicans qualifiquen en el seu escrit "d’extrema gravetat". La denúncia recorda que cap altre alcalde del PSC o el PDECat "que també governen molts ajuntaments" ha patit situacions similars.

Segons l’alcalde de Vilassar de Mar, Damià del Clot, aquest context suposa un "agreujant per motius de discriminació ideològica". Del Clot, advocat i impulsor de la denúncia conjunta, alerta que els responsables dels fets són "grups violents d’extrema dreta" i en l’escrit que s’ha presentat als jutjats ja se n’identifiquen alguns.

En concret, apunten cap a un veí de Mataró conegut en l’entorn unionista per les seves accions contra els llaços grocs i les banderes independentistes que hi ha als espais públics, Santiago Pulido. També s’acusa el ‘comando’ dels 'Segadors del Maresme’, liderats pel número dos de Vox a Mataró, José Casado.

Casado nega els fets

Per la seva banda, en declaracions a Capgros, José Casado ha negat l’assetjament dels alcaldes d’ERC denunciants. Afirma que la denúncia dels regidors del Maresme és "absolutament falsa", ja que ni ell ni el ‘comando’ de neteja de llaços grocs han amenaçat mai cap càrrec electe

"Totes les nostres accions, que es basen a retirar plàstics de la via pública –ha dit a Capgros, amb referència als llaços grocs i altres emblemes independentistes– les fem públiques a les nostres xarxes socials, i mai hem fet res del que se’ns acusa aquí. "No hem anat a casa de ningú, ni hem fet res il·legal, ni hem amenaçat cap càrrec electe ni ningú", constata. El número 2 de Vox afirma, a més, que des del mes de març passat ha deixat de ser el portaveu de Segadors del Maresme per centrar-se exclusivament a l’activitat política. No obstant, en el seu compte públic de Twitter es continua descrivint com a "secretari" del grup unionista.

Notícies relacionades

"Si ells ens denuncien, nosaltres també els denunciarem. Si volen guerra, la tindran", ha explicata Casado al diari Capgros, que també ha negat que Santiago Pulido, una de les persones denunciades pels alcaldes, formi part de Segadors del Maresme.

Més notícies de Mataró