El Govern cessa Joan Bellavista com a gerent del Port de Mataró

Actualment ocupava el lloc de màxim responsable tècnic del consorci de Mataró i del de Portbou, simultàniament

L'any 2017, era el càrrec de la Generalitat que més cobrava, per sobre de l'expresident Carles Puigdemont

gerente-del-port-mataro-joan-bellavista-entre-conseller-rull-alcalde-mataro-david-bote-1486927645502

gerente-del-port-mataro-joan-bellavista-entre-conseller-rull-alcalde-mataro-david-bote-1486927645502

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El govern de la Generalitat ha cessat Joan Bellavista del càrrec de gerent del Port de Mataró, segons ha avançat ‘La Vanguardia’ aquest dilluns. El motiu, segons ha pogut saber EL PERIÓDICO, és que Bellavista hauria incomplert el règim d’incompatibilitat, pel qual la Generalitat li hauria obert un expedient, segons han explicat fonts del Departament de Territori.

El Consorci del Port Mataró està representat en un 66% per la Generalitat i la participació de l’Ajuntament de Mataró és del 33% restant; de manera que el nomenament i cessament del gerent del port correspon al Govern català. Ara, el secretari d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat, Isidre Gavín, és la persona que dirigeix el consorci, de moment.

Un gran sou

Bellavista era, des del 1998, el gerent del Consorci del Port de Mataró, format per la Generalitat i Mataró el 1997, arran dels problemes econòmics que arrossegava l’equipament, inaugurat el 1991. Per aquesta activitat, en la mesura que  també ocupava el càrrec de director general de l’equipament, Joan Bellavista ingressava anualment 132.376,35 euros.

Però, a més, l’ara exresponsable del consorci portuari de Mataró ho era també, des de 2011, del Port de Portbou, funció per la qual cobra 37.753,80 euros, tal com constava en la llista de retribucions dels directius de les entitats del sector públic de la Generalitat, corresponent al mes de febrer del 2017 passat.

D’aquesta forma, Bellavista es trobava entre els 700 alts càrrecs i directius d’empreses públiques de la Generalitat que més cobraven a l’any, fins a la barbaritat de 170.129 euros. És a dir que, en el seu moment, va arribar a cobrar 33.295 euros més que l’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont.

No obstant, tal com va publicar aquest diari, en les últimes retribucions actuals del 2018, s’especificava que Bellavista estava rebent un salari acumulat de 106.050,00 euros per la seva feina en els dos ens. És a dir, que el gerent havia deixat de percebre una petita part dels seus ingressos perquè, el 2015, el Consorci del Puerto de Mataró va passar a adscriure’s a l’Administració de la Generalitat. I, com a conseqüència, el seu personal també va passar a estar sotmès al règim jurídic del personal de la Generalitat i no a les condicions del sector privat, com fins aleshores.

Sense declaració de béns

D’altra banda, tal com va avançar EL PERIÓDICO, el desembre passat Bellavista encara no havia presentat la seva declaració de béns  La circular oficial que aclareix la llei de transparència estableix que aquells que van ser nomenats abans de l’entrada en vigor de la llei, el 2005, "han d’efectuar-la dins del termini de tres mesos des de l’aprovació d’aquesta circular". Un comunicat, amb data 19 de juny del 2006, que encara no havia complert.

Notícies relacionades

S’ha d’assenyalar que la no-presentació de les declaracions pot comportar una infracció lleu –la que s’esmena en 15 dies a comptar des de la data del requeriment i queda en una amonestació– o greu –si no es recondueix comporta la destitució immediata; un fet que, finalment, ha passat aquesta setmana quan el Govern ha cessat Joan Bellavista.

Més notícies de Mataró 

Temes:

Ports