Es detecta legionel·la en una escola de Mataró durant tres cursos

L'Ajuntament decideix canviar tota la instal·lació d'aigua davant de la ineficàcia dels tractaments

Fa tres anys que els nens no poden dutxar-se i l'aigua potable arriba d'un equipament pròxim

merce

merce

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La primera analítica realitzada a l’escola pública Maria Mercè Marçal de Mataró que va donar positiva en legionel·la, dins dels controls periòdics que l’Ajuntament de la ciutat fa als seus equipaments municipals, data del juny del 2016. Des d’aleshores i, tot i que el consistori assegura que s’hi han fet els tractaments marcats pels protocols del Ministeri de Sanitat i s’hi ha instal·lat una xarxa provisional paral·lela per fer arribar l’aigua potable des d’un altre equipament proper, el bacteri no ha desaparegut. Tres cursos, segons han denunciat els pares, sense que els nens puguin dutxar-se al centre després de fer educació física.

El consistori descarta cap perill per als nens. De fet, fins a la creació d’aquesta connexió alternativa l’escola es proveïa d’aigua embotellada per evitar cap contagi. Però en un comunicat emès aquest divendres, l’Ajuntament encara no dona explicacions clares de perquè en tres anys no s’ha pogut acabar amb la legionel·la en aquest centre educatiu. “Malgrat que les analítiques van mostrar inicialment la desaparició del bacteri, aquest va reaparèixer en els controls realitzats l’estiu del 2017. Des d’aleshores, ni els continus tractaments realitzats ni les modificacions que s’han anat executant a la xarxa d’aigua han aconseguit erradicar-ne la presència”.

Notícies relacionades

Davant d’aquesta situació, el 14 de novembre passat, en una reunió mantinguda amb la comunitat educativa, l’alcalde, David Bote, i el regidor d’Educació i Equipaments Municipals, Miguel Ángel Vadell, van anunciar la substitució de tota la instal·lació d’aigua del centre educatiu l’estiu que ve. El projecte, ja en fase de redacció, consistirà en la renovació total de la instal·lació de la distribució d’aigua, incloent-hi la substitució de totes les aixetes per eliminar qualsevol element que pugui estar contaminat. Les obres tindran un cost de 114.000 € i s’executaran a l’estiu del 2019, durant les vacances escolars.

Més notícies de Mataró