Jornada 'light'

El 3 de 10 de Vilafranca salva un Tots Sants de mínims

Els Verds i els Capgrossos també descarreguen la torre de 9, única gamma extra de la jornada

capgrossos

capgrossos

2
Es llegeix en minuts
ACN

El dia de Tots Sants a Vilafranca del Penedès ha mostrat castells que han quedat lluny de les aspiracions dels grups participants. El 3 de 10 amb folre i manilles dels Castellers de Vilafranca ha sigut la construcció més destacada, seguida del 2 de 9 amb folre dels mateixos verds i els Capgrossos de Mataró.

Aquests han sigut els únics tres castells de gamma extra que s’han descarregat un dia de gairebé quatre hores en què insòlitament s’han vist cinc castells de 8 i, fins i tot, una construcció de 7 per part dels Castellers de Sants, que s’han desplaçat a l’Alt Penedès amb nombroses baixes a causa de les caigudes que han patit en les actuacions dels últims caps de setmana.

Els Xiquets de Tarragona han obert plaça amb el 3 de 9 amb folre, que han carregat molt lentament però que han aconseguit defensar amb comoditat en el descens. Seguidament, han intentat el 7 de 8, del qual s’han fet enrere quan la canalla estava a punt d’arribar a dalt, mentre que tampoc se n’han sortit amb el 4 de 9 de la tercera ronda. Descartades aquestes dues construccions, els matalassers han utilitzat les rondes de repetició apostant pel 5 de 8 i el 4 de 8.

Els Verds, sense la torre de 8

Els Castellers de Vilafranca han començat el dia amb l’imponent 3 de 10 amb folre i manilles,fent l’aleta in extremis. A l’hora de descarregar-lo, el grup ha suat, ja que la construcció ha estat a punt de trencar-se a la sortida dels dosos. Amb tot, l’escalf de la plaça ha encoratjat els amfitrions, que han aconseguit completar el que acabaria sent el castell més destacat de la jornada.

En la segona ronda, els verds han afrontat al 2 de 8 sense folre,conegut com a ‘bèstia indomable’ i marcat com a gran repte del dia, ja que en tota la temporada no l’han aconseguit descarregar. Aquest dijous, no obstant, tampoc han sortit, ja que ni tan sols han pogut carregar-lo perquè el tronc s’ha partit quan la canalla arribava a dalt.

De cara a la tercera ronda, el grup ha descartat el 4 de 9 net que havien anunciat i s’han decantat per la torre de 9 amb folre i manilles. Finalment, en la ronda de repetició, han completat el 4 de 9 amb folre després de descartar el 5 de 9.

Sants, tocats per les lesions

Els Castellers de Sants han visitat Vilafranca amb moltes baixes en el conjunt del grup després d’haver patit caigudes contundents en les últimes actuacions. Amb el grup tocat, han portat a plaça construccions bàsiques de 8 –el 3 i el 4–, i han sorprès en la tercera ronda amb un 7 de 7, castell de gamma bastant inferior. Els de Barcelona han sigut, així, l’única colla a completar els seus tres castells en els tres primers intents, sense tenir cap caiguda.

Capgrossos, sense el seu programa de màxims

Finalment, els Capgrossos de Mataró han sortit a plaça amb el 3 de 9 amb folre, que han defensat amb garanties. En segona ronda, seguint el programa anunciat, han aixecat la torre de 9 amb folre i manilles, construcció que han tornat a demostrar que dominen amb solvència, i que han celebrat eufòricament.

Notícies relacionades

De cara a la tercera ronda, el grup aspirava a completar el seu programa de màxims amb el 5 de 9 amb folre,però no han aconseguit coronar-lo, i han fet llenya en el moment que havien decidit desmuntar. Descartada aquesta gran estructura, els Capgrossos han tancat la seva actuació jugant la carta del 4 de 8, descarregat sense complicacions.

Més notícies de Mataró