fase 1

Els 19 grans parcs de Madrid obren portes aquest dilluns

Les zones infantils i pistes esportives de tots estaran abalisades per impedir-hi l'accés

zentauroepp53526906 retiro200525141137

zentauroepp53526906 retiro200525141137

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Els 19 grans parcs de la capital que estaven tancats des de l’inici de l’estat d’alarma a conseqüència del coronavirus obriran aquest dilluns les portes coincidint amb l’entrada de la Comunitat de Madrid a la fase 1 de la desescalada.

D’aquesta manera, els madrilenys poden ja passejar o practicar esport a El Retiro, Fuente del Berro, Caprici, Quinta los Molinos, Sabatini, Juan Carlos I, Juan Pablo II, Viveros Casa Campo, Viveros Estufas, Rosaleda, Valdebebas, Finca Tres Cantos, Oeste, Oriente, Dehesa de la Villa, Madrid Río, Casa de Campo i Lineal del Manzanares. Per la seva part, el parc de Torre Arias obrirà en el seu horari habitual a partir de dimarts. Tot i això, les zones infantils i esportives de tots estaran abalisades per impedir-hi l’accés.

Aquests parcs, de caràcter històric i singular, s’han mantingut clausurats per evitar aglomeracions i ara se sumen a les zones verdes i enjardinades de la ciutat que són operatives des del passat 8 de maig.

Tant l’alcalde, José Luis Martínez-Almeida, com la vicealcaldessa, Begoña Villacís, havien manifestat en reiterades ocasions que no obrien els grans parcs perquè no es produïssin concentracions de persones. Sempre van dir que l’obertura d’aquests s’estudiaria «amb prudència» i amb l’objectiu de preservar la salut dels madrilenys.

A més, l’àrea de Medi Ambient i Mobilitat, que capitaneja Borja Carabante, manté les restriccions als vehicles en 36 trams de via perquè els madrilenys disposin de 19,4 quilòmetres i 235.000 metres quadrats extres durant les fases de desescalada en què tenen autoritzats els passejos i les activitats esportives a l’aire lliure.

Notícies relacionades

Sis dels 36 trams que es tallen superen el quilòmetre d’extensió. Es tracta del passeig de la Castellana (1.656 metres); avinguda de Menéndez Pelayo (1.620 metres); carrer d’Arturo Soria (1.490 metres); carrer de Valmojado (1.260 metres); avinguda Arcentales (1.060), i avinguda d’Asturias. Aquest pla excepcional va entrar en vigor dissabte, 9 de maig, i serà efectiu durant diversos caps de setmana i dies festius de 8 a 22 hores.