augmenta la freqüència

Prop de 200 persones controlen l'aforament del metro a Madrid

El suburbà establirà a més un sistema automàtic de paralització de torns per evitar aglomeracions

Màquines expenedores ofereixen mascaretes reutilitzables a 3 euros i gels desinfectants a 2,50 euros

zentauroepp53269202 roca200430094504

zentauroepp53269202 roca200430094504 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
Efe

Metro de Madrid incrementarà aquest dilluns la freqüència de trens i desplegarà entorn de 200 persones per controlar l’aforament, especialment a les 26 estacions de més afluència de la xarxa, amb motiu de l’entrada en vigor de la fase 1 de desescalada.

El suburbà establirà a més un sistema automàtic de paralització de torns per evitar aglomeracions i la posada en marxa, des de primera hora, de màquines expenedores de mascaretes i hidrogels.

Les mascaretes costaran 3 euros i «es poden rentar i reutilitzar en diverses ocasions», mentre que els gels estaran entorn de «dos euros i mig», ha anunciat el conseller de Transports, Ángel Garrido, junt amb el vicepresident regional, Ignacio Aguado, aquest diumenge a l’intercanviador de la Moncloa, on han anunciat els reforços.

Els responsables autonòmics han indicat que l’oferta de tot el transport públic augmentarà un 90% en hora punta a la Comunitat de Madrid.

Per al control d’aforament, es desplegaran 8 equips a l’hora punta del matí per mesurar l’ocupació, mitjançant el càlcul de viatgers en andanes i trens, que estaran a 45 estacions de pràcticament totes les línies i en seccions considerades crítiques, com el tram Méndez Álvaro-Pacífico (L6) i Latina-Ópera (L5).

També es reforçarà el control en almenys 14 de les estacions, com Atocha Renfe, Ópera, Príncipe Pío, Sol, Moncloa, Méndez Álvaro, Pacífico, Conde Casal, Nuevos Ministerios, Avenida América, Puerta de Arganda, Gregorio Marañón, Tres Olivos i Plaza Elíptica, entre d’altres.

Aquest dispositiu es mantindrà des de les 6.30 del matí fins a les 10, incloent l’hora punta.

A més, també des d’aquest dilluns, Metro també comença a provar un nou sistema automatitzat per controlar i limitar l’accés a la xarxa quan se superi l’aforament previst.

Notícies relacionades

Aquest control serà a través de les validacions dels torns d’entrada i es farà per intervals de 10-15 minuts. Aquesta solució tecnològica estarà plenament operativa a partir de les fases 2 i 3 de la desescalada.

Però ja dilluns es comença a fer proves en una dotzena d’estacions: Puente de Vallecas, Menéndez Pelayo, Antón Martín, Embajadores, Lavapiés, Marqués de Vadillo, Puerta de Toledo, La Latina, O’Donnell, Cartagena, Estrella e Ibiza, i s’activarà el control de manera manual en cas que sigui necessari.