recolzament al sector alimentari

Els Reis visiten de matinada Mercamadrid

Protegits amb les mascaretes obligatòries en espais tancats van recórrer les parades d'hortalisses, verdures i peixos

«No heu parat gens, tio», durant aquesta crisi sanitària, li ha dit Felip a un dels treballadors

zentauroepp53485202 madrid  spain   21 05 2020   a handout photo made available 200521091551

zentauroepp53485202 madrid spain 21 05 2020 a handout photo made available 200521091551 / Spanish Royal Household HANDOUT

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Els Reis han visitat la matinada d’aquest dijous el mercat central de peixos i també el de fruites i hortalisses a Mercamadrid, la plataforma més gran de distribució, comercialització, transformació i logística d’aliments frescos d’Espanya.

En la seva visita al mercat, els Reis han estat acompanyats per la ministra de Comerç i Turisme, Reyes Maroto, i per l’alcalde de Madrid, José Luis Martínez Almeida, amb els quals han realitzat una visita per les instal·lacions.

Tots, complint l’ordre que va publicar el BOE i que ha entrat en vigor aquest mateix dijous, han acudit amb la mascareta obligatòria per a espais tancats i en què no es pot mantenir una distància de seguretat de dos metres.

En el recorregut per les naus, Felip i Letizia han conversat amb els transportistes, que han resolt als Reis alguns dubtes sobre la distribució i de l’origen del producte. Fins i tot, Felip ha saludat un dels treballadors xocant els seus colzes, evitant la tradicional encaixada.

El Rei ha aprofitat la visita per felicitar també els treballadors de Mercamadrid per la seva tasca durant la crisi del coronavirus. «No heu parat gens, tio», li ha traslladat el monarca a un dels treballadors, que li ha explicat que la distribució ha baixat una mica durant la pandèmia, essencialment a les escoles.

Notícies relacionades

En la seva visita, els Reis han pogut també contemplar el gènere exposat a les diferents parades: des de préssecs a tomàquets passant per peix i marisc.

Felip VI ha pogut xerrar amb els treballadors de la plataforma de distribució dos mesos després de mantenir una reunió per videoconferència amb l’equip directiu de Mercamadrid per conèixer la resposta diària des de tots els sectors en el proveïment de productes d’alimentació als ciutadans durant la crisi sanitària.