DESENA OKUPACIÓ

El grup neonazi Hogar Social okupa un antic hospital privat a Madrid

L'associació ultra pretén denunciar «l'espoli de la sanitat pública» i acollir a la vella clínica Nuevo Parque els desallotjats la setmana passada d'un altre immoble

hsm

hsm

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

El grup neonazi Hogar Social ha okupat aquest dilluns l’edifici seu de l’antiga clínica Nuevo Parque, situada al districte de Chamberí, a Madrid, perquè hi puguin viure les persones desallotjades la setmana passada d’un altre immoble, i per criticar «l’espoli de la Comunitat de Madrid sobre la Sanitat Pública».

Segons ha explicat en xarxes socials la portaveu del col·lectiu, Melisa Rodríguez, es tracta d’un clínica, establerta al número 16 del carrer Julián Romea, que va ser comprada per un hòlding immobiliari, «aquests propietaris d’immobles que els utilitzen per especular», que després va fer fallida.

«Allà s’assentaran les 26 persones que van ser fetes fora a les 48 hores de la conformació del Govern de Pedro Sánchez perquè a partir d’avui puguin tenir casa seva, i que eren al carrer, gràcies a la tasca que humilment podem fer. El que volem reivindicar amb aquesta okupació és el dret dels espanyols amb situació precària a tenir una vida digna, molts treballadors explotats, i que molts empresaris hi especulen per fer-se més rics», ha dit.

Crida pública 

La líder d’Hogar Social Madrid ha animat a acudir al nou immoble okupat, situat al barri de Vallehermoso, qualsevol espanyol amb situació precària, per donar-los «dignitat» i puguin tenir els seus serveis essencials coberts.

«Amb aquesta okupació també volem reivindicar com d’orgullosos ens sentim de la Sanitat Pública. La Comunitat de Madrid ha estat espoliant la Sanitat Pública, coprivatitzant serveis, en què en comptes d’invertir més en la Pública, que té moltíssima qualitat i és una de les millors del món, el que estan fent és finançar clíniques privades per fer tasques que la Pública pot fer. Volem fer una crida al nostre dret a tenir una Sanitat Pública i de qualitat», ha dit Rodríguez.

Nou desallotjaments

Notícies relacionades

Amb aquesta es tracta de la desena okupació i el novè desallotjament d’Hogar Social Madrid des de la seva constitució el 2014. El primer va ser edifici del barri de Tetuan. D’aquí van passar a la vella seu del Ministeri de Treball, al carrer de Bretón dels Herreros, i després a l’edifici del Fórum Fitalélico, a José Abascal. A finals del 2015 els seus membres van marxar a la seu del Noticiari Documental (No-Do), a Joaquín Costa.

El desembre del 2016 els membres del col·lectiu ultradretà van passar a un edifici del carrer Velázquez i l’abril del 2017 es van traslladar a un altre de la plaça de Colón. A continuació, van passar per dos immobles del barri de Salamanca: un al carrer Juan Bravo i un altre a Príncipe de Vergara. L’últim, desallotjat fa uns dies, era una antiga seu de CCOO a la plaça Cristino Martos, a prop del Conde Duque.