exigeixen ajuts socials

Detenen Melisa Domínguez, líder de Llar Social Madrid després d'irrompre a Ferraz

«Us vam dir que ens tindríeu enfront i així ens teniu. Amb determinació i voluntat», argumenta Domínguez a les xarxes socials

manifestacion-barcelona

manifestacion-barcelona

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La líder del col·lectiu Hogar Social, Melisa Domínguez Ruiz, ha sigut detinguda aquest dijous per agents de la Policia Nacional en el marc dels incidents registrats a la seu del PSOE del carrer Ferraz de Madrid. Després del seu arrest, Domínguez ha prestat declaració en dependències policials i posada en llibertat a l’espera de comparèixer davant del jutjat, segons han informat a Europa Press fonts de la Direcció Superior de Policia de Madrid.

«Us vam dir que ens tindríeu enfront i així ens teniu. Amb determinació i voluntat. Per cada cop que ens doneu en tindreu dos. @sanchezcastejon, ara sí que no pots dormir bé», va escriure aquest dijous a la tarda en un missatge a les xarxes socials en què afegeix: «Mantenir-se dempeus davant d’un món en ruïnes».

La detenció s’ha produït en el marc dels incidents registrats a Ferraz quan membres d’aquest col·lectiu van irrompre a la seu del PSOE per exigir ajuts socials per a nacionals espanyols, han informat Europa Press fonts socialistes. 

«El dic de contenció davant de l’extrema dreta»

A l’entrar de cop, van saltar els torns d’accés a la seu i es van atrinxerar al ‘hall’ d’entrada. Efectius de la Policia Municipal de Madrid, avisats pel partit, es disposaven a desallotjar-los a primera hora d’aquesta tarda, han precisat les mateixes fonts. 

En el seu compte a Twitter, el PSOE ha compartit un vídeo sobre l’incident i ha avisat aquest tipus de col·lectius d’ultradreta que no aconseguiran acovardir els socialistes, que són i continuaran sent «el dic de contenció davant de l’extrema dreta».

 

Els membres d’Hogar Social Madrid (HSM) s’havien posat a la seu del PSOE a Ferraz per fer una seguda en protesta pel desallotjament dut a terme aquest matí de l’edifici que tenien okupat al carrer Cristino Martos, en ple barri de Malasaña, des de novembre del 2018. L’edifici okupat per aquest col·lectiu va ser una antiga seu de CCOO, molt pròxim a la zona de plaça d’Espanya. La seva portaveu, Melisa Domínguez, va detallar llavors en un vídeo que van entrar a l’immoble perquè es tractava d’una «seu emblemàtica» del sindicat.

Usurpació de vivenda

Notícies relacionades

Fonts policials consultades llavors per Europa Press van assenyalar que van entrar-hi forçant els panys i no van tenir resistència, ja que al local, propietat de l’Estat, no hi vivia ningú i era buit des del 2013. El 12 de setembre d’aquell any els membres d’Hogar Social també van ser desallotjats d’un edifici del carrer Príncipe de Vergara, on es van quedar un mes.

Sobre el desallotjament d’aquest dijous, la portaveu d’Hogar Social Madrid ha detallat a Europa Press que hi havia 26 persones a l’interior i ha criticat que «ara queden al carrer» en plena «onada de fred» i «sense que ningú les atengui». A més, ha assegurat que «curiosament» el desallotjament d’aquest immoble, de titularitat estatal, es produeix després de «48 hores de la conformació del nou Govern» central del PSOE i Podem, per la qual cosa «òbviament» hi aprecia una «intencionalitat política». Domínguez també ha explicat que els agents els han transmès que la intervenció es produeix en el marc d’un procediment obert per usurpació i que derivarà «en un judici».