el robatori, possible mòbil

La Policia busca l'assassí del taxista degollat a Alcalá de Henares

El cadàver va ser localitzat a l'interior del cotxe amb una ferida profunda al coll i ferides a les mans

Fedetaxi convoca una concentració i denuncia el «desemparament» dels conductors després de l'abandonament del 'botó del pànic' i les mampares

zentauroepp46746949 gal190128171430

zentauroepp46746949 gal190128171430 / JOSE LUIS ROCA

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La Policia Nacional busca el responsable de l’assassinat del taxista degollat aquesta matinada a Alcalá de Henares i maneja el robatori com a principal línia d’investigació, tot i que no descarta altres possibles vies.  Segons fonts policials, el grup VI d’Homicidis s’ha fet càrrec de la investigació i al lloc del crim també hi han acudit efectius de la Unitat de Seguretat Ciutadana, del grup de delictes violents de la Policia Científica.

Els agentscontinuaven buscantaquest matí l’autor o autors dels fets després que el cadàver fos trobat minuts abans de launa de la matinadaa l’altura del número 16 del carrer de Manuel Laredo d’Alcalá de Henares.

Conductor de 60 anys

Fonts de la investigació han informat a Efe que abans de la mitjanit una persona que passava pel lloc va veure el taxi aturat amb una de lesportesposteriorsoberta. 

El taxista, de 60 anys, estava assegut al seient del conductor amb el cinturó de seguretat posat i s’estima que portava més de mitja hora mort amb unaferida profunda al collper arma blanca i que podria haver sigut atacat des de lapart del darrere.

L’home tenia una important ferida d’arma blanca al coll i altres de menors a les duesmans, que va patir possiblement a l’intentardefensar-se, segons la investigació.

Protesta dels taxistes

Taxistes de Madrid es concentraran aquest migdia a la plaça de Cervantes de Alcalá de Henares per condemnar el «cruel assassinat» del seu company aquesta matinada a la localitat. Segons han indicat a Europa Press des de la Federació Professional del Taxi de Madrid, els professionals del sector que participaran en la concentració guardaran cinc minuts de silenci en senyal de «repulsa» pel crim.

A més, les associacions del taxi han transmès que no es donarà servei en l’interval que duri aquesta concentració en senyal de dol pel taxista degollat. Des de la Federació del Taxi, la junta directiva del qual participarà en aquesta protesta per l’assassinat, traslladen el seu «més sentit condol» a la família del mort.

Fedetaxi ha manifestat les seves condolences per l’assassinat d’un taxista a la localitat d’Alcalá de Henares i ha censurat el «desemparament» que pateixen «milers» de professionals madrilenys ambl’abandonament de projectes com «el botó del pànic» o les mampares de seguretat en vehicles.

En un comunicat, aquest col·lectiu professional ha remarcat que, malgrat que les circumstàncies del crim estan sota investigació, els primers indicis apunten que el taxista va agafar un client i que quan es va posar el cinturó de seguretat va ser agredit per l’esquena.

Minut de silenci

El president de Fedetaxi, Miguel Ángel Leal, ha anunciat que l’Associació Gremial de l’Autotaxi de Madrid ha posat a disposició tots els seus serveis a la família del taxista. A tall de repulsa per aquest assassinat, han realitzat una concentració amb un minut de silenci a la seu associativa del carrer Ponzano.

Notícies relacionades

Leal també ha enviat «un record per a totes les víctimes de la violència en treballs que són de servei públic» i ha denunciat «el desemparament en què treballen milers de taxistes madrilenys, després d’abandonar-se els projectes de botó de pànic i les mampares «que ja no admeten gaires models de taxi».

També ha apuntat que, malgrat que aquests fets «no són freqüents», fa uns mesos se’n va produir un de similar a Vallecas i ha lamentat que no existeixi un pla de seguretat que contempli mesures específiques per als taxistes, en especial per als que fan torn de nit o treballen en zones allunyades.