Aldarulls a la capital de l'Estat

Quatre detinguts i un policia agredit a Madrid per les protestes contra la sentència del procés

La concentració va ser secundada per mig miler de persones convocades per l'associació a favor de l'autodeterminació

protesta

protesta

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La Policia Nacional ha detingut quatre joves, entre ells un menor, després de les protestes a la Puerta del Sol en solidaritat amb els líders del procés català empresonats per impulsar el procés sobiranista a Catalunya. Els joves han sigut arrestats per desordres públics i atemptat contra agents de l’autoritat. Un dels detinguts va tractar agredir al cap amb un tauló amb claus un agent de la Policia.

L’agent atacat per un dels manifestants, que pertany a la Unitat de Prevenció (UPR) de la Policia Nacional, va haver de ser atès a l’Hospital. També s’ha confirmat que dos detinguts tenen 21 i 24 anys. En la concentració de la Puerta del Sol es va congregar ahir a la tarda al voltant de mig miler de persones, convocats per l’associació a favor de l’autodeterminació de Catalunya Madrilenys pel Dret a Decidir.

Els assistents van corejar consignes a favor de la independència i el dret a decidir, així com en favor de les llibertats i drets fonamentals i contra la repressió. «No és justícia, és venjança», corejaven. Al principi de la concentració, es van registrar moments de tensió quan un grup de persones d’ultradreta van increpar els congregats i els van recriminar el seu recolzament a la independència a Catalunya. Al final un petit grup de joves van prosseguir la protesta i es va desplaçar a la plaça de Tirso de Molina.

Enfrontaments 

Notícies relacionades

Allà, alguns van provar de dirigir-se pels carrers veïns al Congrés, però la Policia Nacional els ho ha impedit. Després, una columna de més de 50 joves va tornar a Tirso amb càntics com ara «Estem amb el poble català» i «Aquí estan els antifeixistes». Alguns dels congregats van tirar a terra tres cubells d’escombraries, que van tornar a col·locar alguns dels seus companys que es van quedar enrere. 

Aquest petit grup de joves van recórrer els carrers del centre de Madrid mentre agents de la Policia Nacional miraven de dispersar-los i es van produir enfrontaments. Aquesta situació va provocar que es registressin incidents puntuals que es van resoldre de ràpidament.