VEREDICTE HISTÒRIC

Sentència completa del judici del procés: text íntegre en PDF

Junqueras ha sigut condemnat a 13 anys; Romeva, Turull i Bassa, a 12; Forcadell, a 11, i Forn i Rull, a 10

sentencia-juicio-proces

sentencia-juicio-proces

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La sentència del judici del procés s’ha conegut aquest dilluns 14 d’octubre abans de les 9.30 hores. El Tribunal Suprem ha condemnat a penes d’entre 10 mesos de multa i 13 anys de presó els 12 líders independentistes.

Notícies relacionades

El president d’Esquerra Republicana de Catalunya, Oriol Junqueras, ha sigut condemnat a 13 anys de presó i 13 d’inhabilitació absoluta; Raül Romeva, Jordi Turull i Dolors Bassa, a les penes de 12 anys de presó i 12 d’inhabilitació absoluta, en els quatre casos per delicte de sedició en concurs medial amb un delicte de malversació de fons públics agreujat a raó de la seva quantia.

Per la seva part, l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell ha sigut condemnada pel delicte de sedició amb les penes d’11 anys i 6 mesos de presó i el mateix temps d’inhabilitació absoluta; Joaquim Forn i Josep Rull, a les penes de 10 anys i 6 mesos de presó i el mateix període d’inhabilitació absoluta, mentre que Jordi Sánchez i Jordi Cuixart ho han sigut a 9 anys de presó i 9 anys d’inhabilitació absoluta.