"Defecte" del sistema

Carmena valora les sentències condemnatòries de violència masclista per sobre de les denúncies

La Delegació del Govern espanyol va registrar 12.937 casos d'agressió a Madrid el 2017

GRA081  SAN SEBASTIAN  26 03 2016 - La alcaldesa de Madrid  Manuela Carmena  durante su intervencion un encuentro de regidores municipales por la paz  organizado hoy en el marco del Stop War Festibala  una iniciativa antibelicista de San Sebastian 2016  EFE Javier Etxezarreta

GRA081 SAN SEBASTIAN 26 03 2016 - La alcaldesa de Madrid Manuela Carmena durante su intervencion un encuentro de regidores municipales por la paz organizado hoy en el marco del Stop War Festibala una iniciativa antibelicista de San Sebastian 2016 EFE Javier Etxezarreta / Javi Etxezarreta (EFE)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

L’alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, ha advocat per no basar-se únicament en les denúncies interposades per violència de gènere, un "defecte" de l’actual sistema, i sí tenir en compte i afegir-hi les sentències condemnatòries, com va transmetre la regidora al representant de la fiscalia al Consell de Seguretat.

Ho ha traslladat en el ple de Cibeles, en què ha destacat que l’ajuntament està fent un esforç analitzant enquestes per aclarir el nivell de victimització.

En aquest punt, l’alcaldessa ha assenyalat l’increment de denúncies sobre fets relatius a la violència sexual. Segons dades de la Delegació del Govern espanyol, el 2017 les denúncies per violència de gènere a Madrid van ser 12.937, per sobre de les 11.796 del 2009.

Notícies relacionades

També ha destacat a Cibeles la iniciativa de l’àrea de Polítiques de Gènere i Diversitat, amb Celia Mayer al capdavant, el primer centre de crisi per a l’atenció a víctimes de violència sexual, un equipament que funcionarà les 24 hores, tots els dies de l’any, basat en un model d’atenció integral que assegura un acompanyament multidisciplinari des del moment de l’agressió i un seguiment a mitjà termini.

Les funcions d’aquest primer centre de crisi a Espanya seran donar suport psicològic, informació i atenció telefònica, atenció sanitària bàsica d’emergència, suport a la presa de decisions i acompanyament als hospitals. Es brindarà també assessorament jurídic i, si la víctima ho desitja, acompanyament per presentar una denúncia. Obrirà les seves portes el primer semestre del 2019.