CRÍTIQUES A CARMENA

La Comunitat carrega contra el centre d'atenció les víctimes de violència sexual

El nou organisme "ja existeix" a nivell regional, segons els populars

yolanda-ibarrola

yolanda-ibarrola

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La consellera de Justícia de la Comunitat de Madrid, Yolanda Ibarrola, ha arremès aquest dilluns contra l’anunci que va fer la setmana passada l’Ajuntament de Madrid sobre la posada en marxa del primer centre a Espanya de crisi per a l’atenció de víctimes de violència sexual, a l’entendre que el centre contempla uns "cursos d’atenció que ja existeixen".

En una entrevista a Onda Madrid, la consellera de Justícia ha admès que s’ha assabentat per la premsa del projecte perquè, assegura, des del consistori governat per Manuela Carmena no s’han posat en contacte amb ella. Desconeix, no obstant, si han contactat amb la titular de Polítiques Socials, Lola Navarro.

Inversió important

Ibarrola ha destacat que la quantia que es destinarà a aquest centre, de 800.000 euros, és "molt important" per quedar-se en "política de gestos" i espera que l’ajuntament els doni més informació sobre en què consisteix aquesta mesura per encarrilar "les coses correctament" i dedicar els recursos "d’una manera ordenada i eficaç".

La consellera ha admès que se sent sorpresa amb aquest anunci perquè, segons ha explicat, l’any passat la Comunitat va firmar un acord amb el Col·legi de Procuradors mitjançant la qual es va aprovar una subvenció per assignar aquest representant a la dona que denuncia maltractaments "abans que la llei consideri que sigui preceptiu" i perquè no hagi d’anar al jutjat.

"Un procurador en el moment en què la dona denuncia... per això, com pot ser que l’ajuntament posi sobre la taula una cosa nova que ja existeix a la Comunitat... Poden entendre el meu desconcert. El servei de representació processal existeix a la Comunitat des de l’any passat", ha assegurat.

Notícies relacionades

A més, ha recalcat que la Comunitat compta també amb oficines d’atenció a les víctimes, que disposen de psicòlegs i treballadors socials, que en funció de les necessitats de cada dona "encarrilen els recursos". "Sembla que ens inventem com estan els cursos judicials i no podem inventar els cursos d’atenció que ja existeixen", entén Ibarrola.

No obstant, ha reconegut que tot es pot millorar i que, precisament per això, ja està en marxa la intenció d’augmentar els equips psicosocials que treballen amb les dones víctimes de violència de gènere.