Els productes alts en proteïna són només per a esportistes?

Els productes alts en proteïna són només per a esportistes?

Cedida / Ametller Origen

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Estem segurs que més d’una vegada hauràs sentit a dir que els productes proteics només estan indicats per aquelles persones que fan activitat esportiva intensa. Doncs has de saber que estàs totalment equivocat i són uns productes aptes per a tots els públics sempre que se’n faci un correcte consum!

Les proteïnes són indispensables per gaudir d’una bona salut i tenen funcions essencials per a l’organisme: ajuden al bon funcionament del sistema digestiu i hormonal, contribueixen al sistema immunitari i ajuden a mantenir els músculs en bon estat. És per això que són un nutrient bàsic per a tothom, independentment de la seva condició física, i han d’estar presents en tots els àpats principals (dinar i sopar) que fem.

El que sí que varia, però, és la quantitat de proteïna diària recomanada. I és que no són els mateixos grams els que necessita un esportista, que una persona de la tercera edat o bé un infant. Així doncs, segons l’OMS, una persona amb una activitat diària normal ha de prendre entre 0,8 i 1 gram de proteïna per cada quilo de pes corporal (multiplicar el seu pes pels grams recomanats de proteïna). En el cas dels esportistes, necessiten augmentar la quantitat de proteïna diària i que aquesta se situï entre 1,5 i 2,5 grams per quilo de pes corporal.

Notícies relacionades

Si ens fixem en la gent gran, la quantitat diària de proteïna també varia una mica. I és que quan ens fem grans perdem massa muscular i força muscular i s’ha observat que la gent gran hauria de consumir més proteïna a través de la dieta. La quantitat recomanada de proteïna per aquestes persones hauria d’estar al voltant de l’1,2 – 1,5 g de proteïna per quilo de pes de la persona.

El més important és consumir les proteïnes indicades segons el grup d’edat a través d’aliments proteics d’origen animal (carn, peix, ous, làctics), d’origen vegetal (llegums, fruita seca, llavors i cereals) i quan no es fa aquesta ingesta es pot recorre a productes alts en proteïnes, com les cremes o el iogurt PRO+ d’Ametller Origen.