Hectàrees calcinades

Evacuades unes 1.400 persones per un incendi forestal al sud-oest de Portugal

Evacuades unes 1.400 persones per un incendi forestal al sud-oest de Portugal

LUIS FORRA / EFE

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Almenys 1.400 persones han hagut de ser evacuades als voltants de la ciutat d’Odemira, al sud-oest de Portugal, a causa d’un incendi que es va iniciar dissabte i que ha deixat de moment quatre ferits, entre ells tres bombers.

Els serveis d’emergències han indicat que 18 persones més han necessitat assistència mèdica a la zona a mesura que els bombers s’enfronten també a diversos focus registrats en localitats situades més al nord, com Leiria i Oren.

Actualment hi ha desplegats més d’un miler de bombers que lluiten contra les flames en diverses parts del país, segons informacions del diari portuguès ‘Publico’, si bé les tasques d’extinció s’han vist dificultades a causa de la intensa calor, amb temperatures que assoleixen els 46,4ºC a Santarem, al nord de Lisboa.

Una quinzena de focs actius

Notícies relacionades

Dilluns es va registrar un nou incendi a la localitat d’Arcos, al districte de Porto, al nord del país, cosa que ha provocat el tancament de la principal autopista que travessa la zona.

El país s’enfronta des de fa uns dies a diversos incendis que han provocat gairebé una quinzena de focs actius a tot el territori. Les autoritats continuen mirant de discernir-ne les causes.