Resposta conjunta

La UE condemna l’augment de llançaments de míssils des de Corea del Nord

zentauroepp48803098 borrell190626114936

zentauroepp48803098 borrell190626114936 / BALLESTEROS

1
Es llegeix en minuts

L’alt representant de la Unió Europea per a la Política Exterior, Josep Borrell, va condemnar aquest dissabte l’augment del nombre de llançaments de míssils per part de Corea del Nord, accions que suposen, va dir, «una perillosa escalada en la reiterada violació de les resolucions del Consell de Seguretat» de l’ONU per part d’aquest país. En una declaració en nom dels Vint-i-set, Borrell va advertir que el llançament d’aquests míssils exigeix «una resposta decidida i unida de la comunitat internacional» per garantir que les sancions es compleixen i el règim nord-coreà no obtingui «materials, coneixements i finançament que recolzin els seus programes il·legals d’armament».

«El nombre sense precedents de míssils balístics llançats per Corea del Nord el 2022 representa una il·lustració alarmant de la seva intenció de continuar soscavant el règim mundial de no proliferació. Això suposa una greu amenaça per a totes les nacions i soscava la pau i la seguretat internacionals i regionals», va assenyalar la UE.

Notícies relacionades

Els Vint-i-set van insistir que Pyongyang ha d’abandonar «totes les seves armes nuclears, altres armes de destrucció massiva, els programes de míssils balístics i els programes nuclears existents, de forma completa, verificable i irreversible», i aturar totes les activitats relacionades amb aquest arsenal. «Les accions il·legals portades a terme per Corea del Nord no poden conferir-li ni li conferiran mai l’estatut d’Estat posseïdor d’armes nuclears de conformitat amb el Tractat de No Proliferació Nuclear ni cap altre estatut especial referent a això», va remarcar Borrell.

La UE, a més, va expressar la seva solidaritat amb el Japó i Corea del Sud i va remarcar que «el diàleg» és l’«únic camí cap a la pau i la seguretat sostenibles» a la regió, mentre es va mostrar disposada a continuar recolzant «un procés diplomàtic significatiu destinat a construir la pau i la seguretat i perseguir la desnuclearització completa, verificable i irreversible de la península de Corea».

Temes:

Josep Borrell