Guerra a Ucraïna

La central nuclear de Zaporíjia ja està connectada de nou a la xarxa elèctrica

Una de les unitats de potència «ja està produint electricitat per cobrir les necessitats del país, i l’augment de la potència està en progrés»

La central nuclear de Zaporíjia ja està connectada de nou a la xarxa elèctrica

Epi_rc_es

1
Es llegeix en minuts

L’operadora energètica estatal d’Ucraïna, Energoatom, ha confirmat aquest divendres la reconnexió parcial de la central nuclear de Zaporíjia a la xarxa elèctrica del país gràcies a la reactivació d’una de les seves unitats de potència.

«Una de les unitats de la central de Zaporíjia que es va apagar el dia anterior ha estat reconnectada a la xarxa elèctrica» aquest divendres a les 14:04 hores (una hora menys a l’Espanya peninsular), ha anunciat Energoatom al seu canal de Telegram. La unitat reconnectada «ja està produint electricitat per cobrir les necessitats d’Ucraïna, i l’augment de la potència està en progrés». No obstant, Energoatom s’ha abstingut de fer comentaris «sobre el funcionament dels equips i els sistemes de seguretat».

L’operadora, finalment, ha aplaudit els empleats civils que treballen a la central com uns «veritables herois» que garanteixen «la seguretat nuclear d’Ucraïna i de tot Europa».

Notícies relacionades

Els combats que lliuren les forces russes i ucraïneses als voltants de la central nuclear de Zaporíjia en van forçar aquest dijous la desconnexió de la xarxa elèctrica ucraïnesa, una mesura inèdita que aguditza les preocupacions en matèria de seguretat.

La planta ja només estava connectada a la xarxa per un dels quatre punts habilitats abans que la regió es convertís en escenari de combats entre les forces russes i les ucraïneses, una cosa sobre la qual ja havia alertat l’Agència Internacional de l’Energia Atòmica (AIEA).