Guerra a l’est d’Europa

Zelenski, en el seu discurs pel Dia de la Independència: «Ucraïna lluitarà fins al final»

  • El president ucraïnès assegura en un discurs que el conflicte ha aconseguit revitalitzar el continent europeu

  • MULTIMÈDIA | Guerra a Ucraïna: mig any d’invasió russa

Zelenski, en el seu discurs pel Dia de la Independència: «Ucraïna lluitarà fins al final»

PRESIDENCIA DE UCRANIA

1
Es llegeix en minuts
EFE

Ucraïna «lluitarà fins al final». Amb aquest missatge per insuflar ànims ha celebrat aquest 24 d’agost el Dia de la Independència el president Volodímir Zelenski. L’efemèride coincideix, a més, amb els sis mesos des que Vladímir Putin va iniciar la invasió.

«No ens importa l’exèrcit que tinguin, només ens importa la nostra terra. Lluitarem per ella fins al final», ha declarat en un vídeo amb motiu de la celebració del 31è aniversari de la seva independència.

«Fa sis mesos, Rússia ens va declarar la guerra. El 24 de febrer tot Ucraïna va sentir explosions i trets», ha precisat el mandatari ucraïnès sobre el començament de les hostilitats russes.

«En aquests sis mesos hem canviat la història, el món i ens hem canviat a nosaltres mateixos. Ara sabem amb certesa qui és realment el nostre germà i amic, i qui no és ni tan sols un conegut», ha afegit Zelenski.

Alhora, segons ha dit, «tothom ha descobert qui són els ucraïnesos... Ningú més dirà sobre Ucraïna: està en algun lloc, a prop de Rússia».

El paper d’Europa

Notícies relacionades

«Encara no teníem HIMARS (sistemes de coets d’alta capacitat), però hi havia persones que estaven preparades per aturar tancs amb les seves pròpies mans. No estaven preparades per tancar el cel [amb un escut aeri[, però teníem persones que estaven preparades per tancar [defensar] la seva terra natal per si mateixos», ha afegit.

A més, segons la seva opinió Ucraïna ha aconseguit revitalitzar «tot el continent. «Europa surt a les places. Europa introdueix dures sancions. Europa reconeix per unanimitat que Ucraïna és un futur membre de la Unió Europea».