Guerra a Ucraïna

Un periodista nord-americà mor en un atac a prop de Kíiv

Brent Renaud, de 51 anys, ha mort per un tret i no ha sigut l’única víctima, un altre reporter ha aconseguit sobreviure i ha sigut traslladat a un hospital

  • Guerra Rússia-Ucraïna avui: última hora en directe

Un periodista nord-americà mor en un atac a prop de Kíiv
1
Es llegeix en minuts

Forces russes haurien matat el periodista nord-americà Brent Renaud en un atac a Irpin, als afores de Kíiv, segons ha informat el cap de la Policia de la regió de Kíiv, Andrii Nebitov, i recull la premsa ucraïnesa. ‘The New York Times’ ha confirmat la mort del reporter, que portava una acreditació antiga del rotatiu perquè va treballar per a aquest mitjà en el passat.

El periodista de 51 anys, mort per un tret, no ha sigut l’única víctima, un altre reporter ha aconseguit sobreviure i ha sigut traslladat a un hospital. Una cosa que ha sigut confirmada pocs minuts després pel diari nord-americà.

«Els invasors maten fins i tot periodistes de mitjans internacionals que estan intentant mostrar la veritat de les atrocitats de les tropes russes a Ucraïna», ha afirmat Nebitov a través d’una publicació a Facebook.

«Avui, un corresponsal de 51 anys del famós diari ‘The New York Times’ ha mort tirotejat a Irpin. Un altre periodista ha resultat ferit. Ara mateix estem intentant treure la víctima de la zona de combat», ha apuntat Nebitov.

A la publicació apareix una fotografia de la identificació de Renaud i una altra del seu passaport que confirma que es tracta d’un ciutadà nord-americà.

Notícies relacionades

Renaud, segons la seva biografia a Twitter, era un documentalista que amb el seu germà dirigia Renaud Brothers, una productora audiovisual que treballa amb HBO, les televisions NBC, Discovery i PBS, a més de mitjans com The New York Times i ViceNews.

El succés que va ser confirmat també a les xarxes socials pel Parlament del país, que mostra fotos de la víctima, la mort del qual encara no ha sigut confirmada pel rotatiu.